*** مقاله جدید "قلهُ اندیشیدنِ عِلم" از سری مطالب "مفاهیم پایه به زبان ساده" به قلم جناب آقای دکتر حسن بلوری از اساتید دانشگاههای برلین آلمان، که طی سالیان اخیر این وبگاه بصورت اختصاصی تقدیم علاقمندان به مطالعه نموده است را در همین وبگاه میتوانید دنبال نمایید. گروه آموزش انجمن نجوم آماتوری ایران ***    
شنبه 8 اردیبهشت 1403 | 17 شوال 1445 | 27 آوریل 2024
»
»
»
هفدهمین گردهمایی نجوم دانشگاه زنجان برگزار شد

هفدهمین گردهمایی نجوم دانشگاه زنجان برگزار شد
شنبه 28 اردیبهشت 1392 - 08:53 | شاخه : | نويسنده : محسن شبانی | 6464 بازدید | 0 دیدگاه
هفدهمین گردهمایی نجوم دانشگاه زنجان برگزار شد

هفدهمین گردهمایی نجوم دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان، 26 و 27 اردیبهشت ماه برگزار شد.

در این گردهمایی شرکت‌کنندگان ضمن ارائه مقالات پژوهشی خود به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعات مورد علاقه در اخترفیزیک و کیهان شناسی پرداختند.

از جمله مقالات ارائه شده در این گردهمایی، مقاله محمدرضا شفیع زاده، دانشجوی مقطع کارشناسی فیزیک مهندسی و عضو انجمن علمی فیزیک واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با موضوع «روش های کشف و بررسی سیارات فراخورشیدی در سیستم های دوتایی ستاره ‌یی» بود که با مشارکت امیرنظام امیری، عضو انجمن علمی فیزیک دانشگاه پیام نور و با راهنمایی دکتر شکری، پژوهشگر فیزیک نانو مولکولی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی تهیه شده است.

شفیع زاده و امیرنظام امیری هم اکنون به عنوان پژوهشگر با بخش خاورمیانه‌یی سازمان بین المللی زمان سنجی اختفاهای نجومی در زمینه سیارات فراخورشیدی همکاری دارند.

سیارات فراخورشیدی به سیاراتی گفته می شود که در منظومه های دوردست به دور ستارگان دیگر در حال گردش می باشند. گروهی از این سیارات به دور سیستم‌های دوتایی ستاره‌یی کشف شده اند. پیش از این وجود سیاره در سیستم های دوتایی ستاره از نظر اخترشناسان بعید به نظر می رسید چرا که پایداری مداری سیاره در این سیستم ها با از نظر دینامیکی بعید به نظر می رسد، اما تعداد قابل توجهی سیاره نه تنها در سیستم های دوتایی بلکه در سیستم های چندتایی تاکنون کشف و ثبت شده است، یکی از روش های کشف این سیارات در سیستم های دوتایی روش ترنزیت و فوتومتری است که با بررسی حرکت مداری دو ستاره حول یکدیگر و به دست آوردن منحنی نوری گرفت های ستاره ای و بررسی طیفی آن ها از روی اختلالات نوری و طیفی به دست آمده سیاره کشف و بررسی می‌شود.

 

منبع :ایسنا

نويسنده : محسن شبانی
رشته تحصیلی: مهندسی نرم‌افزار کامپیوتر - اولین منجم آماتور نمونه کشور در سال 1385 - مسؤول پروژه بومی سازی و گسترش نرم‌افزارهای نجومی فارسی (افلاک نما و استلاریوم)


اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون