*** مقاله جدید "قلهُ اندیشیدنِ عِلم" از سری مطالب "مفاهیم پایه به زبان ساده" به قلم جناب آقای دکتر حسن بلوری از اساتید دانشگاههای برلین آلمان، که طی سالیان اخیر این وبگاه بصورت اختصاصی تقدیم علاقمندان به مطالعه نموده است را در همین وبگاه میتوانید دنبال نمایید. گروه آموزش انجمن نجوم آماتوری ایران ***    
یک‌شنبه 9 اردیبهشت 1403 | 18 شوال 1445 | 28 آوریل 2024
»
»
»
سریع‌ترین ابررایانه ستاره‌شناسی جهان آغاز به‌کار کرد

سریع‌ترین ابررایانه ستاره‌شناسی جهان آغاز به‌کار کرد
دوشنبه 20 خرداد 1392 - 14:59 | شاخه : | نويسنده : محسن شبانی | 3173 بازدید | 0 دیدگاه
سریع‌ترین ابررایانه ستاره‌شناسی جهان آغاز به‌کار کرد
«سیستم XC30»

سریع‌ترین ابررایانه جهان برای ستاره‌شناسی در ژاپن فعالیت خود را آغاز کرد.

«سیستم XC30» ابررایانه‌ای است که در «مرکز رصدخانه فیزیک نجومی ملی، فیزیک نجومی محاسباتی ژاپن» (CfCA, NAOJ) مدیریت می‌شود و در تاریخ یکم آوریل سال جاری میلادی در «رصدخانه میزوسوای VLBI» در NAOJ فعالیت کامل خود را آغاز کرد.

سیستم جدید چهارمین نسل از ابررایانه‌هایی‌ است که توسط CfCA عملیاتی شده است.

در مقایسه با نسل سوم ابررایانه‌ها، یعنی سیستم XT4 که در سال 2007 توسط CfCA معرفی شد، سامانه جدید هشت برابرCPUهای بیشتری را برای محاسبات در اختیار دارد.

سیستم کامل اوج عملکرد نظری502TFLOPS را محقق کرده است.

با معرفی ابررایانه جدید، انتظار می‌رود تحقیقات ستاره‌شناسی که مبتنی بر شبیه‌سازی عددی هستند، پیشرفت شایان توجهی را تجربه کند.

ساختارهای دقیق اجرام کیهانی را می‌توان از طریق شبیه‌سازی‌های عددی استخراج کرد. همچنین این سامانه امکان شبیه‌سازی عددی تکامل اجرام کیهانی برای بازه‌های طولانی‌تر زمانی را میسر می‌کند.

افزون بر این، سیستم ارائه‌شده امکان اجرای سریع شبیه‌سازی‌های جدید را با در نظرگرفتن فرایندهای فیزیکی که انجام آن‌ها پیشتر به دلیل محدودیت‌ها در عملکرد رایانه دشوار بود، فراهم می‌کند.

رصدخانه میزوسوای VLBI با سیستم XC30 و کمپ میتاکا NAOJ توسط یک خط پرسرعت به هم متصل‌اند و متخصصان در سراسر ژاپن می‌توانند از راه دور به این سامانه دسترسی داشته باشند.

کمپ میتاکا مجهز به مرورگرهای تحلیلی برای تحلیل و تجسم‌بخشیدن به نتایج شبیه‌سازی‌های ایجادشده بر روی ابررایانه و مرورگرهای فایلی برای طبقه‌بندی داده‌های محاسباتی است.

منبع :ایسنا

نويسنده : محسن شبانی
رشته تحصیلی: مهندسی نرم‌افزار کامپیوتر - اولین منجم آماتور نمونه کشور در سال 1385 - مسؤول پروژه بومی سازی و گسترش نرم‌افزارهای نجومی فارسی (افلاک نما و استلاریوم)


اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون