*** مقاله جدید "قلهُ اندیشیدنِ عِلم" از سری مطالب "مفاهیم پایه به زبان ساده" به قلم جناب آقای دکتر حسن بلوری از اساتید دانشگاههای برلین آلمان، که طی سالیان اخیر این وبگاه بصورت اختصاصی تقدیم علاقمندان به مطالعه نموده است را در همین وبگاه میتوانید دنبال نمایید. گروه آموزش انجمن نجوم آماتوری ایران ***    
یک‌شنبه 9 اردیبهشت 1403 | 18 شوال 1445 | 28 آوریل 2024
»
»
»
کشف شواهدی از جریان داشتن آب در مریخ باستانی

کشف شواهدی از جریان داشتن آب در مریخ باستانی
يكشنبه 12 خرداد 1392 - 13:42 | شاخه : | نويسنده : محسن شبانی | 7595 بازدید | 0 دیدگاه
کشف شواهدی از جریان داشتن آب در مریخ باستانی
کشف سنگریزه در مریخ و تقویت احتمال جریان داشتن آب در این سیاره

تیم تحقیقاتی مأموریت کنجکاوی با بررسی تصاویر تهیه شده توسط این مریخ نورد به شواهد محکمی در خصوص جریان داشتن آب بر سطح مریخ باستانی دست یافته اند.

به رغم تصاویر ماهواره‌یی که حاکی از وجود شبکه ای از کانال های آب بر سطح مریخ بود، مریخ نورد فرصت موفق به کشف شواهدی در این خصوص نشد؛ اما آنالیز تصاویر مریخ نورد کنجکاوی از احتمال جریان داشتن آب بر سطح این سیاره خبر می دهد.

مریخ نورد کنجکاوی از آگوست 2012 و پس از فرود بر سطح مریخ، جستجو برای یافتن نشانه های حیات در این سیاره را آغاز کرد؛ شواهد مورد نیاز برای اثبات حیات شامل کشف مواد معدنی هیدراته، مواد معدنی حاوی آب، ترکیبات ارگانیک یا ترکیبات شیمیایی مرتبط با حیات است.

تیم مأموریت کنجکاوی با استفاده از تصاویر تهیه شده توسط دوربین MastCam‌ که شامل دو دوربین با وضوح تصویری بسیار بالا است، اقدام به تهیه تصاویر رنگی از سطح مریخ می کنند.

این دوربین با کمک چندین فیلتر، طول موج های نور را مهار می کند که اطلاعات دقیقی در خصوص وجود مواد معدنی در این سیاره در اختیار محققان قرار می‌دهد.

کنجکاوی پس از حرکت از سایت محل فرود در حال حاضر در منطقه Yellowknife Bay‌ قرار دارد؛ در جدیدترین تصاویر ارسالی از این منطقه تکه سنگ بزرگی حاوی تعداد زیادی سنگریزه در اندازه های مختلف به چشم می خورد.

این نوع سنگریزه روی زمین بسیار متداول است، اما وجود آنها در مریخ بسیار حائز اهمیت است.

به گفته محققان، محیط سیاره سرخ در میلیاردها سال قبل با شرایط سرد و خشک امروزی کاملا تفاوت داشته و احتمالا اشکالی از حیات در این سیاره وجود داشت.

پروفسور «لیندا کاه» از محققان دانشگاه تنسی و اعضای تیم مأموریت کنجکاوی تأکید می کند: این سنگریزه ها به احتمال زیاد به گذشته باستانی مریخ و در زمان گرم و مرطوب بودن که امکان جریان داشتن آب را بر سطح سیاره فراهم می کردند، اشاره دارد؛ اندازه و جهت این سنگریزه ها نشان می دهد که آنها توسط یک یا چند جریان نسبتا سریع آب حمل شده اند.

منبع :ایسنا

نويسنده : محسن شبانی
رشته تحصیلی: مهندسی نرم‌افزار کامپیوتر - اولین منجم آماتور نمونه کشور در سال 1385 - مسؤول پروژه بومی سازی و گسترش نرم‌افزارهای نجومی فارسی (افلاک نما و استلاریوم)


اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون