*** مقاله جدید "قلهُ اندیشیدنِ عِلم" از سری مطالب "مفاهیم پایه به زبان ساده" به قلم جناب آقای دکتر حسن بلوری از اساتید دانشگاههای برلین آلمان، که طی سالیان اخیر این وبگاه بصورت اختصاصی تقدیم علاقمندان به مطالعه نموده است را در همین وبگاه میتوانید دنبال نمایید. گروه آموزش انجمن نجوم آماتوری ایران ***    
شنبه 8 اردیبهشت 1403 | 17 شوال 1445 | 27 آوریل 2024
»
»
»
نخستین خط برای رسیدن به ایستگاه فضایی

نخستین خط برای رسیدن به ایستگاه فضایی
جمعه 16 فروردین 1392 - 18:36 | شاخه : | 2987 بازدید | 0 دیدگاه
نخستین خط برای رسیدن به ایستگاه فضایی

سه فضانورد برای نخستین بار با استفاده از یک مسیر میانبر، رهسپار ایستگاه فضایی بین‌المللی شدند و در کمتر از شش ساعت از پایگاه فضایی بایکنور قزاقستان به ایستگاه مدارگرد رسیدند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این مسیر سریع‌السیر که برای اولین بار برای انتقال فضانوردان به ایستگاه فضایی مورد استفاده قرار گرفته است زمان همیشگی این سفر را حدود 45 ساعت کاهش داد و به کریس کاسیدی، فضانورد امریکایی و پاول وینوگرادوف و الکساندر میسورکین، فضانوردان روس اجازه داد تا ماموریت 5.5 ماهه خود را به سرعت آغاز کنند.

فضاپیمای سایوز این مسافران در روز پنج‌شنبه (هشت فروردین) پرتاب و روز جمعه (9 فروردین) ساعت 02:28 به وقت گرینویچ، تنها پس از 5 ساعت و 45 دقیقه به ایستگاه فضایی ملحق شد.

تمام سکنه قبلی ایستگاه که با شاتل‌های ناسا یا کپسول‌های سایوز روسیه به این مدارگرد اعزام شده بودند، حداقل دو روز را برای رسیدن به این آزمایشگاه مداری 100 میلیارد دلاری در راه می‌گذراندند.

مسافران جدید به سکنه کنونی ایستگاه شامل فرمانده کریس هادفیلد از سازمان فضایی کانادا، توماس مارشبورن از ناسا و رومان روماننکو از روسیه در ماموریت اکسپدیشن 35 پیوسته‌اند.

روسیه در سه پرواز بدون سرنشین باری قبلی به ایستگاه، این مسیر سریع‌السیر را به آزمایش گذاشته بود که نیازمند مانورهای فرمان بسیار دقیق است.

در صورت بروز خطا در پرواز صحیح، نداشتن توانایی در تصحیح مدار ایستگاه و یا برخورد با ضایعات فضایی، ممکن است مشکلات بزرگی برای مسافران این مسیر پیش بیاید اما از سوی دیگر، مزیت مسیر جدید این است که فضانوردان نیازی به اقامت دو روزه درون کپسول کوچک و تنگ سیوز را نخواهند داشت.

همچنین از این طریق فضانوردان می‌توانند پیش از قرار گرفتن در برابر تاثیرات ناتوان‌کننده انطباق با ریزگرانش مانند سرگیجه و تهوع به ایستگاه رسیده و از سوی دیگر تجربیات و نمونه‌های پزشکی نیز با سرعت بیشتر به آزمایشگاه مداری وارد شوند.

مهندسان روسیه از سه سال پیش به دنبال مسیرهای جدید پروازی برای دستیابی سریعتر به ایستگاه فضایی بودند و اکنون به دنبال راهی برای کوتاهتر کردن مسیر به دو مدار هستند.

منبع : ایسنا



اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون