*** مقاله جدید "قلهُ اندیشیدنِ عِلم" از سری مطالب "مفاهیم پایه به زبان ساده" به قلم جناب آقای دکتر حسن بلوری از اساتید دانشگاههای برلین آلمان، که طی سالیان اخیر این وبگاه بصورت اختصاصی تقدیم علاقمندان به مطالعه نموده است را در همین وبگاه میتوانید دنبال نمایید. گروه آموزش انجمن نجوم آماتوری ایران ***    
یک‌شنبه 9 اردیبهشت 1403 | 18 شوال 1445 | 28 آوریل 2024
»
»
»
آخرین بارش شهابی پاییزی، دوشنبه به اوج می‌رسد

آخرین بارش شهابی پاییزی، دوشنبه به اوج می‌رسد
شنبه 22 آذر 1399 - 16:21 | شاخه : | منبع : حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان | 35093 بازدید | 0 دیدگاه
آخرین بارش شهابی پاییزی، دوشنبه به اوج می‌رسد

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از وقوع بارش شهابی دوپیکری (جوزایی) در بامداد دوشنبه، ۲۴ آذر خبر داد.

مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بارش دو پیکری «جوزایی» که دوشنبه در آسمان ایران اتفاق می‌افتد، اظهار کرد: بارش شهابی، یکی از رویداد‌های نجومی جالب توجه آماتور‌های ستاره شناسی در سراسر جهان است.

او افزود: این واقعه در بامداد دوشنبه ۲۴ آذرماه جاری در ساعت ۴:۳۰ به اوج خواهد رسید. نام بارش‌های شهابی برگرفته از صورت فلکی است که کانون بارش در آن قرار دارد و برای یافتن کانون هر بارش باید رد شهاب‌های آن را در خلاف جهت حرکتشان ادامه دهیم تا به نقطه ثابتی در آسمان برای هر بارش شهابی برسیم که آن نقطه در زمینه یکی از صورت فلکی آسمان قرار دارد.

عتیقی ادامه داد: صورت فلکی دو پیکر (جوزا - Gemini) یکی از صور فلکی منطقه البروج است و کانون بارش شهابی دو پیکری در زمینه این برج فلکی است. خوشبختانه با وجود "ماه نو" در این تاریخ، آسمان عاری از آلودگی نوری ماه است و تا ۱۲۰ شهاب به عنوان میزان بارش شهابی ساعتی سرسویی «ZHR» برای این بارش پیش بینی می‌شود که با فاصله گرفتن از نور و آلودگی هوای شهر‌ها می‌توان متوقع مشاهده شهاب‌های زیادی در این آخرین بارش شهابی پاییزی بود.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران ادامه داد: معمولا عامل بارش‌های شهابی دنباله دار‌ها هستند و با برخورد ذرات میلیمتری و میکرومتری به جای مانده از دنباله دار‌ها با جو زمین، طی یک فرآیند خاص در فاصله ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلومتری از سطح زمین درخششی ایجاد می‌شود که ما از آن به عنوان بارش شهابی یاد می‌کنیم.

عتیقی ادامه داد: جالب اینجاست که عامل بارش دو پیکری نه یک دنباله دار بلکه بنا به اعلام سازمان فضایی ناسا در سال ۲۰۰۳، سیارک فیتون ۳۲۰۰ است. این سیارک با قطر 5 کیلومتر، در سال 1983 میلادی توسط اخترشناسان هنگام بررسی داده های مادون قرمز ماهواره ای در مورد اجرام در حال حرکت، شناسایی شد و در سال 2003 از سوی ناسا به عنوان منشا بارش دو پیکری اعلام گردید؛ نکته عجیب و جالب در مورد 3200 Phaethon آنست که این سیارک دنباله 23 میلیون کیلومتری از غبار و گاز بدنبال داشته که میلیاردها تن وزن دارد!

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران  توضیح داد: شهاب با شهاب سنگ متفاوت است. شهاب‌ها ذرات میلیمتری و میکرومتری بسیار ریز هستند و شهاب سنگ‌ها هر چند دارای ابعاد بسیار کوچک تا بسیار بزرگ هستند، اما در هر صورت به نسبت شهاب‌ها دارای جرم و حجم قابل توجه تری می باشند.

 

این خبر در سرویس دانشگاهی فناوری خبرگزاری ایرنا: بامداد دوشنبه آسمان شهاب باران می‌شود

 

منبع :حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان



اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون