*** مقاله جدید "قلهُ اندیشیدنِ عِلم" از سری مطالب "مفاهیم پایه به زبان ساده" به قلم جناب آقای دکتر حسن بلوری از اساتید دانشگاههای برلین آلمان، که طی سالیان اخیر این وبگاه بصورت اختصاصی تقدیم علاقمندان به مطالعه نموده است را در همین وبگاه میتوانید دنبال نمایید. گروه آموزش انجمن نجوم آماتوری ایران ***    
یک‌شنبه 9 اردیبهشت 1403 | 18 شوال 1445 | 28 آوریل 2024
»
»
»
روزتا بیدار می شود

روزتا بیدار می شود
يكشنبه 29 دی 1392 - 12:03 | شاخه : | منبع : ایرنا | 6263 بازدید | 0 دیدگاه
روزتا بیدار می شود
روزتا بیدار می شود

کاوشگر اروپایی روزتا 30 دی ماه (20 ژانویه ) پس از گذشت دو سال از خواب، بیدار می شود تا دنباله دار چریومف گرسیمنکو(Churyumov-Gerasimenko) را بررسی کند.

کاوشگر اروپایی روزتا در سال 2004 به فضا فرستاده شد و اکنون در فاصله 800 میلیون کیلومتری زمین قرار دارد.

پژوهشگران در سال 2011 تصمیم گرفتند روزتا را موقتا در وضعیت خفته قرار دهند. زیرا در فاصله ای که این کاوشگر قرار دارد نمی توان برای شار‍ژ کردن باتری های آن اقدام کرد. اما ساعت درونی از پیش تنظیم شده، روزتا را 30 دی ماه دوباره فعال می شود.

ˈآندرا آکوماتزوˈ مدیر پروژه روزتا گفت: در حال حاضر مهلت زمانی برای دریافت علایم و ارسال فرمان به این کاوشگر بسیار کم است و این چالش اصلی ما هنگام بیداری دوباره روزتا خواهد بود.

همزمان با بیداری این کاوشگر ، 21 ابزار سوار بر روزتا نیز فعال می شوند که یکی از آنها تلکسوپی بزرگ است. 

ˈپائولو فریˈ از مسئولان آژانس فضایی اروپا(اسا) گفت: چند هفته پس از بیدار شدن روزتا یکی از قوی ترین تلسکوپ های کاوشگر، این دنباله دار را رد یابی می کند.

قرار است عملیات نزدیک شدن به دنباله دار در ماه مه (اردیبهشت) آغاز شود و این کاوشگر در ماه اوت (مرداد-شهریور) به آن خواهد رسید.

روزتا نخستین کاوشگر فضایی خواهد بود که تحول این دنباله دار را هنگام نزدیک شدن به خورشید دنبال خواهد کرد، سپس در مدار آن قرار خواهد گرفت و عکس هایی از سطح آن تهیه می کند.



اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون