*** مقاله جدید "قلهُ اندیشیدنِ عِلم" از سری مطالب "مفاهیم پایه به زبان ساده" به قلم جناب آقای دکتر حسن بلوری از اساتید دانشگاههای برلین آلمان، که طی سالیان اخیر این وبگاه بصورت اختصاصی تقدیم علاقمندان به مطالعه نموده است را در همین وبگاه میتوانید دنبال نمایید. گروه آموزش انجمن نجوم آماتوری ایران ***    
یک‌شنبه 9 اردیبهشت 1403 | 18 شوال 1445 | 28 آوریل 2024
»
»
»
آیسان٬ پدیده‌ای که منجمان را سر کار گذاشت!

آیسان٬ پدیده‌ای که منجمان را سر کار گذاشت!
شنبه 9 آذر 1392 - 11:37 | شاخه : | 5504 بازدید | 0 دیدگاه
آیسان٬ پدیده‌ای که منجمان را سر کار گذاشت!
آیسان٬ پدیده‌ای که منجمان را سر کار گذاشت!

دنباله دار آیسان که قرار بود «دنباله دار قرن» لقب بگیرد٬ پنج شنبه از نزدیکی خورشید عبور کرد ولی برخلاف انتظارها هسته آن متلاشی شد و فقط بخشی از دنباله اش برجا ماند.

دنباله دار آیسان که هفته هاست مورد توجه منجمان قرار دارد٬‌ طی هفته های گذشته به درخشش مورد انتظار علاقمندان نرسید و آن طور که باید و شاید نتوانست نمایش خارق العاده ای در آسمان زمین به راه بیاندازد. اما برخی اخترشناسان احتمال می دادند که این دنباله دار در حضیض خورشیدی (نزدیک ترین فاصله از خورشید) که به فاصله کمتر از ۲ میلیون کیلومتری از خورشید می رسد٬ بتواند به درخشش فوق العاده ای برسد و به همین دلیل در بازگشت خود آتش بازی زیبایی در آسمان زمین به راه بیاندازد.

اما تصاویری که تلسکوپ های فضایی ناسا از جمله سوهو٬ رصدخانه دینامیک خورشیدی و رصدخانه های دوقلوی استریو از مراحل نزدیک شدن٬ حضیض و عبور دنباله دار تهیه کردند٬ به وضوح نشان داد که هسته دنباله دار پیش از رسیدن به حضیض خورشیدی متلاشی شد و سر دنباله دار درخشش خود را از دست داد. اما تصاویر پس از عبور نشان داد که بخشی از دنباله دار هنوز در مدار خورشید به حرکت خود ادامه می دهد٬ هرچند که به نظر می رسد این توده صرفا بخشی از دم دنباله دار است و هسته دنباله دار کاملا نابود شده است.

مراحل متلاشی شدن دنباله دار در فیلم زیر نمایش داده شده است. در این فیلم٬ قرص خورشید همان دایره سفیدرنگ در مرکز تصویر است٬ اما برای آنکه درخشش شدید خورشید مانع از محو شدن اجسام اطراف آن و بخصوص دنباله دار آیسان نشود٬‌ پوششی به نام تاج نگار در مرکز تصویر قرار گرفته تا با ایجاد کسوف مصنوعی شرایط مناسب تصویربرداری را فراهم کند.

 



اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون