*** مقاله جدید "قلهُ اندیشیدنِ عِلم" از سری مطالب "مفاهیم پایه به زبان ساده" به قلم جناب آقای دکتر حسن بلوری از اساتید دانشگاههای برلین آلمان، که طی سالیان اخیر این وبگاه بصورت اختصاصی تقدیم علاقمندان به مطالعه نموده است را در همین وبگاه میتوانید دنبال نمایید. گروه آموزش انجمن نجوم آماتوری ایران ***    
یک‌شنبه 9 اردیبهشت 1403 | 18 شوال 1445 | 28 آوریل 2024
»
»
»
ماهواره تدبیر دارای تجهیزات ناوبری قویتر است

ماهواره تدبیر دارای تجهیزات ناوبری قویتر است
دوشنبه 8 مهر 1392 - 14:11 | شاخه : | منبع : ایرنا | 10136 بازدید | 0 دیدگاه
ماهواره تدبیر دارای تجهیزات ناوبری قویتر است
ماهواره تدبير داراي تجهيزات ناوبري قويتر است
قایم مقام سازمان فضایی ایران گفت : ماهواره تدبیر که تا پایان امسال پرتاب می شود ، دارای تجهیزات ناوبری قویتر و تصویربرداری با کیفیت بهتر است.
دکترحمید فاضلی افزود : ماهواره تدبیر دارای ساختاری مشابه با ماهواره های نوید و رصد است اما تجهیزات ناوبری و تصویربرداری به آن اضافه شده است که نشان دهنده توان بالای این ماهواره است .
وی اظهار داشت : ماهواره تدبیر قرار است با پرتابگر سفیر یک B پرتاب شود.این ماهواره توسط محققان پژوهشکده و پژوهشگاه های زیر نظر سازمان فضایی طراحی و تولید شده است.
قایم مقام سازمان فضایی ایران خاطرنشان کرد: هماهنگی هایی لازم برای پرتاب این ماهواره با سازمان هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح انجام شده است و تا پایان امسال این ماهواره که طول عمر مداری آن کمتر از سه ماه است ، به طور حتم پرتاب می شود .
فاضلی در مورد پرتاب دیگر ماهواره های ایرانی گفت: تا پایان امسال علاوه بر پرتاب ماهواره تحقیقاتی تدبیر، ماهواره دانشگاهی شریف و ناهید را نیز در برنامه پرتاب قرار دارند که در این زمینه مذاکراتی با دانشگاه ها برای اتمام مطالعات کاربردی و عملیاتی این ماهواره ها انجام شده است.
ماهواره نوید علم و صنعت ۵۰ کیلوگرم وزن داشت و برای قرارگرفتن ( تزریق ) در ارتفاع ۳۷۰ کیلومتری از زمین طراحی شده بود.
این ماهواره که در بهمن ماه ۹۰ پرتاب شد دارای طول عمر مداری دو ماه بود و در هر شبانه‌روز ۶ بار از فراز جمهوری اسلامی ایران عبور کرد و در دید ایستگاه‌های زمینی قرار گرفت.
همچنین ماهواره رصد در ۲۵ خرداد ماه ۹۰ پرتاب شد و در ۱۵ تیرماه همان سال به جو زمین بازگشت.
ماهواره رصد ۳ / ۱۵ کیلوگرم وزن داشت و برای قرار گرفتن (تزریق) در مداری با ارتفاع ۲۶۰ کیلومتر طراحی شده بود . این ماهواره هر شبانه روز ۱۵ بار به دور زمین چرخید.


اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون