*** مقاله جدید "قلهُ اندیشیدنِ عِلم" از سری مطالب "مفاهیم پایه به زبان ساده" به قلم جناب آقای دکتر حسن بلوری از اساتید دانشگاههای برلین آلمان، که طی سالیان اخیر این وبگاه بصورت اختصاصی تقدیم علاقمندان به مطالعه نموده است را در همین وبگاه میتوانید دنبال نمایید. گروه آموزش انجمن نجوم آماتوری ایران ***    
شنبه 8 اردیبهشت 1403 | 17 شوال 1445 | 27 آوریل 2024
»
»
»
ستاره‌ی الهه انتقام، ستاره‌ی همزاد خورشید

ستاره‌ی الهه انتقام، ستاره‌ی همزاد خورشید
پنجشنبه 21 شهریور 1392 - 11:49 | شاخه : | مترجم : مازیار بحیرایی | 6683 بازدید | 0 دیدگاه
ستاره‌ی الهه انتقام، ستاره‌ی همزاد خورشید
نظریه ستاره‌ی الهه انتقام، ستاره‌ی همزاد خورشید "ستاره‌ی مرگ"

الهه انتقام (یونانی) یک کوتوله‌ی سفید از دیدگاه نظری است که تصور می‌شود یک همزاد خورشید ما ‌باشد. فرض شده بود که این دیدگاه نظری چرخه انقراض‌های دسته‌جمعی در تاریخ زمین را توضیح می‌دهد. دانشمندان به این موضوع می‌اندیشند که همچون ستاره‌ای می‌تواند مدار اجرام دیگر در فاصله‌ای دور از منظومه شمسی را تحت تأثر قرار دهد و ممکن است آنها را در شرایط برخورد با زمین قرار دهد.

در هر حال تحقیقات نجومی اخیر هیچگونه مدرکی در مورد اینکه این‌چنین ستاره ای وجود دارد را نیافته‌است.

بحث در مورد الهه انتقام

در اوایل دهه‌ی 1980 دانشمندان متوجه شدند که انقراض‌های زمین به نظر می‌رسد از یک الگوی چرخه‌ای پیروی می‌کند. به نظر می‌رسد که انقراض‌های دسته‌جمعی هر 27 میلون سال یکبار بطور تکراری رخ می‌دهند. این گام زمانی طولانی باعث شده‌است که این انقراض‌ها به یک پدیده‌ی نجومی تبدیل شوند.

در سال 1984، ریچار مولر از دانشگاه برکلی کالیفرنیا پیشنهاد داد که یک ستاره‌ی کوتوله‌ی قرمز رنگ که در فاصله 5/1 سال نوری دورتر قراردارد ممکن است علت انقراض دسته جمعی بر روی زمین باشد. نظریه‌های بعدی پیشنهاد دادند که الهه انتقام می‌تواند یک کوتوله سفید یا قهوه‌ای و یا یا یک ستاره با جرم کم باشد که تنها چند برابر مشتری جرم دارد. همه اینها ممکن است فقط ارسال نور کم‌سو باشد که تشخیص آنرا مشکل می‌سازد.

دانشمندان تصور می‌کنند که الهه انتقام ممکن است ابر اورت را که از صخره‌های یخی تشکیل شده است و خورشید را در فاصله‌ای در حدود مدار پلاتو احاطه کرده است، تحت تأثیر قرار دهد. بسیاری از این اجرام بزرگ در اطراف خورشید در یک مدار بیضوی طولانی حرکت می‌کنند. همچنان که این اجرام به یک ستاره نزدیک می‌شوند یخ‌های آنها ذوب شده و در پشت آنها جریان می‌یابد و باعث می‌شود که آنها همچون دنباله‌دار به نظر برسند.

بعضی از افراد استدلال می‌کنند که الهه انقام از درون ابر اروت هر 27 میلییون سال یکبار سفر می‌کند و می‌تواند دنباله‌دارهای دیگری خارج از کره‌ی منظومه شمسی را هدف قرارداده و آنها را بصورت پرتابی به سمت درون منظومه‌ی شمسی و البته زمین بفرستد. احتمال تصادم افزایش می‌یابد و در نتیجه انقراض دسته جمعی امری عادی خواهد بود.

منبع: http://www.space.com/22538-nemesis-star.html

مترجم : مازیار بحیرایی
عضو انجمن نجوم آماتوری ایران - مهندس پتروشیمی


اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون