***** انجمن نجوم آماتوری ایران نوروز ایرانی و فرا رسیدن بهار پر طراوت را به ایرانیان اندیشمند، در هر جای این کره کوچک خاکی هستند شادباش گفته؛ رویش جوانه های امید و شادی را در سرای پر مهرتان همراه با سلامتی و موفقیت برای همه پارسی زبانان دنیا آرزومند است. روابط عمومی *****    
شنبه 1 اردیبهشت 1403 | 10 شوال 1445 | 20 آوریل 2024
»
»
»
مأموریت جدید ناسا برای بررسی خورشید

مأموریت جدید ناسا برای بررسی خورشید
جمعه 17 خرداد 1392 - 15:53 | شاخه : | نويسنده : محسن شبانی | 3086 بازدید | 0 دیدگاه
مأموریت جدید ناسا برای بررسی خورشید
ماهواره رصدگر IRIS با پنل های خورشیدی بطول 3.5 متر
ناسا قصد دارد در مأموریت IRIS‌ به مطالعه دقیق نحوه حرکت انرژی عظیم خورشید به منطقه تاج خورشیدی بپردازد.

منطقه مرموز بالای سطح خورشید موسوم به منطقه رابط (interface region) بین چهار هزار و 800 تا 9 هزار تا 600 کیلومتر ضخامت دارد و بطور مداوم جنبش گرمایی و انرژی خورشید را تجربه می کند.

این انرژی، دمای تاج بعنوان فوقانی ترین لایه جو خورشید را تا یک میلیون درجه سانتیگراد بالا می برد که هزار برابر داغ تر از سطح خورشید است.

انرژی که در منطقه رابط در جریان است، بر بسیاری از جنبه های فضای نزدیک به زمین اثرگذار است؛ بعنوان مثال بخش کمی از این انرژی می تواند باعث ایجاد بادهای خورشیدی شامل یک جریان ثابت از ذرات در تمام منظومه شمسی شود.

این منطقه همچنین منبع پرتوهای فرابنفش خورشید محسوب می شود که بر فضای نزدیک به زمین و آب و هوای زمین تأثیر می گذارد.

«جو داویلا» از محققان پروژه IRIS در مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا تأکید می کند: این ماهواره رصدگر مشاهدات ما از این منطقه خاص خورشید را گسترش داده و به درک بهتر وضعیت کلی تاج خورشیدی و تأثیر آن بر کل منظومه شمسی کمک می کند.

علاوه بر تهیه تصاویر با وضوح بسیار بالا، ماهواره رصدگر IRIS می تواند داده هایی از یک درصد خورشید در هر زمان تهیه کند؛ اطلاعات سرعت، دما و تراکم از دیگر داده های جمع آوری شده توسط این ماهواره محسوب می شود که اطلاعات کلیدی در خصوص حرکت گرما و انرژی در منطقه تاج خورشیدی در اختیار محققان قرار می دهد.

ماهواره رصدگر خورشید IRIS توسط موشک Pegasus XL در تاریخ 26 ژوئن (پنجم تیر) از پایگاه نیروی هوایی واندنبرگ در کالیفرنیا به فضا پرتاب خواهد شد.
منبع :ایسنا

نويسنده : محسن شبانی
رشته تحصیلی: مهندسی نرم‌افزار کامپیوتر - اولین منجم آماتور نمونه کشور در سال 1385 - مسؤول پروژه بومی سازی و گسترش نرم‌افزارهای نجومی فارسی (افلاک نما و استلاریوم)


اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون