***** انجمن نجوم آماتوری ایران نوروز ایرانی و فرا رسیدن بهار پر طراوت را به ایرانیان اندیشمند، در هر جای این کره کوچک خاکی هستند شادباش گفته؛ رویش جوانه های امید و شادی را در سرای پر مهرتان همراه با سلامتی و موفقیت برای همه پارسی زبانان دنیا آرزومند است. روابط عمومی *****    
جمعه 31 فروردین 1403 | 9 شوال 1445 | 19 آوریل 2024
»
»
»
شامگاه چهارشنبه سوری به غرب آسمان نگاه کنید

شامگاه چهارشنبه سوری به غرب آسمان نگاه کنید
دوشنبه 22 اسفند 1390 - 02:30 | شاخه : | 3473 بازدید | 0 دیدگاه
شامگاه چهارشنبه سوری به غرب آسمان نگاه کنید
مسعود عتیقی-
با همه مشغله های پایانی سال و نگاههای زمینی عموم مردم، اگر در هر شب از اسفند ماه به افق غربی محل سکونت خود توجه کرده ویا دقت نمایید فارغ از اینکه در کجای این کره زیبای خاکی باشید و از جمله در کشور پهناور ایران برجیس یا همان مشتری غول خانواده خورشیدی را در ملاقات با سیاره ناهید(Venus) که به زبان عربی به آن زهره می گویند را کمی بالاتر از افق غربی آسمان ظاهر شده اند، مشاهده خواهید نمود. ابتدا سیاره برجیس که ایرانیان باستان به ان زاوش و هرمزد نیز می گفتند، کمی پایین تر به نظر می رسید. در حال حاضر آنها در مورد عبور از کنار یکدیگر هستند. ابتدا دو سیاره در کمتر از 5 درجه جدایی از یکدیگر و در شامگاه سه شنبه 23 اسفند 1390(چهار شنبه سوری) حدود 3 درجه از هم جدایی زاویه ای خواهند داشت (کمتر از عرض یک بندانگشت)این همنشینی بسیار زیبا و خیره کننده خواهد بود، ناهید و برجیس دومین و سومین اجرام نورانی آسمان شبانه، پس از ماه هستند. با استفاده از یک دوربین دوچشمی قدرتمند نجومی و یا یک تلسکوپ کوچک آماتوری می توانید چهار قمر گالیله ای برجیس را مشاهده کنید. اگر شما به دقت با ابزارتان نگاه کنید، ممکن است سیاره ناهید را در حال حاضر در مرحله کوژ و تنها 60% روشن ببینید.
غول منظومه خورشیدی(برجیس) به آرامی از آسمان شب پس از این ارتباط ناپدید می شود، اما الهه آب (ناهید) هنوز هم بالاتر و درخشانتز برای رصد ظاهر خواهد شد. از اواخر فروردین ماه کم کم هلال دیدنی و جذاب الهه عشق وزیبایی(ناهید) از درون تلسکوپ دیده می شود.
پس گرگ و میش هوای قبل از غروب مهر تابان را در این شامگاهها غنیمت شمرده و نگاهی هم به آسمان زیبای بالای سر بیندازید، شاید تسکینی بر بسیاری از دردهای زمینی باشد.
همنشینی چشمگیر بعدی پس از غروب خورشید در اوایل خرداد سال 1392، با سیاره تیر(عُطارد) با شور و هیجان بیشتری رخ خواهد داد.  متاسفانه، آن همراهی سیارات  بسیار کوتاه  در گرگ و میش هوا رخ می دهد.
ناهید وبرجیس مجدداً  دوباره با هم در آسمان کاملا تاریک شبانگاه تیر  1394 خورشیدی ظاهر خواهند شد.  
عکاسی بویژه در تلفیق با مناظر طبیعی وبناهای تاریخی و امروزی از جمله برجهای آزادی و میلاد در پایتخت و در سایر شهرهای زیبای کشورمان را به شما توصیه می نماییم.دوربینهای موبایل و دیجیتال خانگی هم می توانند تصاویر خاطره انگیزی را ثبت نمایند، هرچند که دوربینهای مکانیکی و دیجیتالی نیمه حرفه ای و حرفه ای با قابلیت تنظیم دستی، تصاویر شگفت انگیزی را در دفتر خاطرات لذت شما از آسمان ثبت خواهند نمود. این پایگاه اینترنتی پذیرای عکسهای قشنگ شما از این رویداد و دیگر رویدادهای زیبای آسمانی می باشد.
 
 


اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون