***** انجمن نجوم آماتوری ایران نوروز ایرانی و فرا رسیدن بهار پر طراوت را به ایرانیان اندیشمند، در هر جای این کره کوچک خاکی هستند شادباش گفته؛ رویش جوانه های امید و شادی را در سرای پر مهرتان همراه با سلامتی و موفقیت برای همه پارسی زبانان دنیا آرزومند است. روابط عمومی *****    
چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403 | 14 شوال 1445 | 24 آوریل 2024
»
»
»
طوفان سطح کیوان (زحل) و اطلاعات فضا پیمای کاسینی

طوفان سطح کیوان (زحل) و اطلاعات فضا پیمای کاسینی
پنجشنبه 23 تیر 1390 - 02:30 | شاخه : | 2876 بازدید | 0 دیدگاه

سمانه شاپوری – سرویس علمی انجمن نجوم آماتوری ایران
مقدمه:"نکته جالب در این مقاله همکاری انجمن های نجوم آماتوری سراسر جهان برای دنبال کردن طوفان سطح سیاره حلقه بر گردن کیوان(زحل) می باشد وسیل عکس های به دست آمده از تلاش آماتور ها که کامل کننده اطلاعات حاصل از کاسینی است."
دانشمندان با تجزیه وتحلیل داده های فضاپیمای کاسینی ناسا ، برای اولین بار به جزئیات طوفان در سطح سیاره کیوان پی بردند.درتاریخ 5 دسامبر201کاسینی برای اولین بارطوفانی راکشف کردکه تاکنون به حرکت خود ادامه داده است.
این طوفان تقریبا درعرض جغرافیایی 35 درجه شمالی سیاره زحل رخ داده و تصویر نشان می دهد که به دورانتهای سیاره می چرخد ،منطقه ای در حدود1.5 بیلیون کیلومتر مربع را پوشش داده و50برابربزرگتر از قوی ترین طوفان زمینی می باشد . دانشمندان به بررسی صدای این طوفان جدید و مطالعه عکس های آن پرداختند به علاوه مطالعات امواج پلاسمایی و رادیویی توسط کاسینی نشان داد که فلش های نور(برق) ده مرتبه بیشتر از رعد های دیگر زحل تکرار می شوند.
به گفته آندره اینگرسول کاسینی نشان داد که سیاره کیوان دوقطبی می باشد و در آن طوفان هامانند زمین و مشتری تکرار نمی شوند درواقع به نظر می رسد که جو درزحل برای سال ها به آرامی در حال وزوز کردن است و ناگهان به طورخشمگینانه ای فوران می کند.
درقسمت هایی که چگالی بیشتراست این طوفان بیش از1فلاش نور درثانیه ایجاد می کند. درتجزیه تحلیل بادقت میلی ثانیه ، ابزار شناسایی امواج رادیویی و پلاسمایی به سختی سیگنالهای مخصوص را دردوره ای با بالاترین  چگالی جدامی سازند. کاسینی از زمانی که وارد مدارزحل شده 1طوفان آذرخشی راشناسایی کرده است.
در حالیکه نیم کره جنوبی سیاره، تابستانی با درخشش کامل خورشید را تجربه می کرد و هیچ سایه ای توسط حلقه ها ایجاد نشده بود طوفان هایی درنیم کره جنوبی رخ می دادندکه با نام Storm Alley شناخته می شوند.ولی در آگوست 2009 تابش خورشید در نیم کره ها جابه جا شد در حالی که نیم کره شمالی در حال تجربه پاییز بود.  به گفته جرج فیشر این نوع طوفان بسیار خروشان است و نشان می دهد که تغییر فصل و درخشش خورشید به طرز ناراحت کننده ای جو زحل را حرکت می دهد.

در زمانی که ابزارهای بررسی امواج رادیویی و پلاسمایی اولین رعد را شناسایی کردند دوربین کاسینی به طوراتفاقی منطقه درستی را نشانه رفت و از یک ابر کوچک درخشان تصویر برداری کرد. ازآنجا که که تجزیه تحلیل چنین عکسی کار سختی نیست بلافاصله فیشر اطلاعیه ای برای تمام انجمن های نجوم آماتوری سراسر جهان فرستاد تا عکس های بیشتری جمع آوری شود ودر نتیجه سیلی از عکس های آماتورها به کمک دانشمندان آمد تا این طوفان را که به سرعت در حال رشد بود و به دور سیاره می چرخید دنبال کنند .
دانشمندان به وسیله طیف سنج مادون قرمز وهمچنین رصد خانه تلسکوپ بسیار بزرگ اروپای جنوبی به جزئیات جدیدی در مورد آشفتگی جوی زحل دست یافتند.این طوفان بسیار بزرگ تر از آن است که فقط توسط فضاپیمایی که به دور آن می چرخد بررسی شود .
تلسکوپ هابل ناسا هم از طوفانی به همین بزرگی درسال1990عکسبرداری کرده است.
منبع:سایت ناسا


اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون