***** انجمن نجوم آماتوری ایران نوروز ایرانی و فرا رسیدن بهار پر طراوت را به ایرانیان اندیشمند، در هر جای این کره کوچک خاکی هستند شادباش گفته؛ رویش جوانه های امید و شادی را در سرای پر مهرتان همراه با سلامتی و موفقیت برای همه پارسی زبانان دنیا آرزومند است. روابط عمومی *****    
شنبه 1 اردیبهشت 1403 | 10 شوال 1445 | 20 آوریل 2024
»
»
»
هفتم خرداد فرصتی برای تعیین دقیق قبله

هفتم خرداد فرصتی برای تعیین دقیق قبله
دوشنبه 2 خرداد 1390 - 02:30 | شاخه : | 2498 بازدید | 0 دیدگاه
هفتم خرداد فرصتی برای تعیین دقیق قبله

 تعیین قبله برای ما مسلمانان از اهمیت ویژه ای بر خوردار است ، ضمن آنکه هر پژوهش علمی برای همگان می تواند جذابیت داشته باشد. علم ستاره شناسی نیزکه در جای جای احکام دینی ما مسلمانان دیده می شود و نه تنها در تعیین اوقات نماز و یا آغاز و پایان ماه های قمری از جمله ماه مبارک رمضان، بلکه در تعیین برخی مختصات به کمک می آید و با روش علمی می توان موقعیت خانه خدا و جهت دقیق قبله که عموماً در برخی مساجد، نمازخانه ادارات و حتی شهرها و منازل جای شک و تردید دارد را مشخص نمود. هر چند بطور تقریبی در روزهای مختلف سال با توجه به قرار گیری خورشید می توان با تقریب تعیین قبله نمود، اما در دو تاریخ میل خورشید با عرض خانه خدا تا حد زیادی منطبق می گردد. روش کارنیز بسیار ساده است در روز شنبه 7 خرداد9ساعت    13 :48 به جهت سایه شاخصی که در زمین قرار داده اید دقت کنید، امتداد خلاف جهت سایه، راستای دقیق قبله است . نکته خاص در این تحقیق آن است که برای بالا بردن دقت از شاقول آویزان بجای میله قرار دادن در زمین به عنوان شاخص سایه می توان استفاده نمود که ضریب دقت بالا می رود میله درون زمین نیز باید دقیقاً در زمین عمود قرار گیرد و تا حد ممکن شاخص نازک انتخاب شود. اصول این رویداد نیز ساده است؛ خورشید در حرکت ظاهری بر کره آسمان به سمت انقلاب تابستانی برای رسیدن به حداکثر زاویه با استوای آسمان یا همان معدل النهار که23/5 درجه است دو بار به میل 21 درجه که برابر با عرض جغرافیایی خانه کعبهیعنی دقیقاً منطبق با ۲۱ درجه و ۲۵ دقیقه و ۲۴ ثانیه شمالی است می رسد و در ساعت13:57که مقارن ظهر شرعی(اذان ظهر) در مکه معظمه در این روز می باشد، خورشید عمود به خانه خدا تابیده و کعبه سایه ندارد و در حقیقت در سمت الراس ناظر درون مسجد الحرام قرار می گیرد.
بدیهی است ایستادن به سمت خورشید در این زمان خاص در کلیه مکانها، ایستادن به سمت دقیق قبله در هر نقطه از کره زمین که در موقعیت روز باشد محسوب می شود. توجه داشته باشید هرگز و هرگز برای بالا بردن دقت و یا دلایلی نظیر آن به خورشید مطلقاً بصورت مستقیم نگاه نکنید. فعالیت علمی موفقی را برای شیفتگان تحقیق و پژوهش آرزو مندیم.


اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون