***** انجمن نجوم آماتوری ایران نوروز ایرانی و فرا رسیدن بهار پر طراوت را به ایرانیان اندیشمند، در هر جای این کره کوچک خاکی هستند شادباش گفته؛ رویش جوانه های امید و شادی را در سرای پر مهرتان همراه با سلامتی و موفقیت برای همه پارسی زبانان دنیا آرزومند است. روابط عمومی *****    
جمعه 10 فروردین 1403 | 19 رمضان 1445 | 29 مارس 2024
»
»
»
"اَبَر ماه‌گرفتگی خونین" در آسمان بامدادی فردا

"اَبَر ماه‌گرفتگی خونین" در آسمان بامدادی فردا
يكشنبه 25 اردیبهشت 1401 - 08:56 | شاخه : | نويسنده : سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری ایسنا | 24542 بازدید | 0 دیدگاه
"اَبَر ماه‌گرفتگی خونین" در آسمان بامدادی فردا

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، از وقوع ماه گرفتگی کاملی در بامداد فردا ۲۶ اردیبهشت ماه خبر داد و گفت: این رخداد نجومی‌ در بخش کوچکی از شمال تا جنوب غرب کشورمان به صورت ماه گرفتگی نیمسایه رخ خواهد داد که مه گرفت نیمسایه با چشم قابل تشخیص نیست.

 

مهندس مسعود عتیقی در گفت‌وگو با ایسنا،  گفت: حدود ۲ هفته پس از خورگرفت ۱۰ اردیبهشت، ماه گرفتگی کاملی رخ می‌دهد که تمامی مراحل آن در شمال و جنوب قاره‌ امریکا، و بخشهایی از این گرفت در قاره‌های اروپا و افریقا و همچنین قسمتی از آسیا قابل مشاهده است.

مناطق تحت پوشش این گرفت
مناطق تحت پوشش این گرفت

وی با بیان اینکه این گرفت ماه که دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ به وقوع می‌پیوندد، در هیچ نقطه از کشورمان دیده نخواهد شد، ادامه داد: این ماه گرفتگی ساعت یک و ۳۲ دقیقه بامداد دوشنبه به وقت جهانی با ورود ماه به نیمسایه زمین، آغاز می‌شود و قبل از ساعت ۶ و ۵۱ دقیقه صبح دوشنبه به وقت گرینویچ با خروج ماه از نیمسایه، پایان می‌پذیرد.

هندسه مه گرفت
هندسه مه گرفت

عتیقی، مدت زمان گرفت کامل در این خسوف را یک ساعت و ۲۵ دقیقه ذکر کرد و گفت: ماه گرفتگی نیز همانند خورشید گرفتگی ساروس و یا دوره ۱۸ سال و ۱۱ روز و ۸ ساعته دارد، ولی در هر سال حداکثر ۳ ماه گرفت می‌تواند رخ دهد و در برخی سال‌ها هیچ گرفتی از ماه نداریم.

وی یادآور شد: مه‌گرفت ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ به ساروس ۱۳۱ متعلق بود و سی و چهارمین گرفت از ۷۲ خسوف این ساروس است.

مسیر ماه در سایه و نیمسایه زمین، هنگام ماه گرفتگی کامل ۲۶ اردیبهشت 1401
مسیر ماه در سایه و نیمسایه زمین، هنگام ماه گرفتگی کامل ۲۶ اردیبهشت 1401

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اضافه کرد: ماه در این شب در زمینه صورت فلکی "میزان" (ترازو) قرار دارد.

عتیقی خاطر نشان کرد: از آنجایی که نیمی از ساکنان کره زمین که هنگام خسوف در وضعیت شب بوده و ماه را در آسمان می‌بینند، شاهد وقوع پدیده ماه گرفتگی هستند، تعداد کسانی که یک مه‌گرفت را مشاهده می‌کنند، از بینندگان خورگرفت بسیار بیشتر است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه این ماه گرفتگی ۱.۵ روز قبل از رسیدن ماه به حضیض زمینی (کمترین فاصله با زمین) رخ می‌دهد، به نوعی این ماه کامل نیز یک اَبَرماه محسوب می‌شود و چون با ماه گرفتگی کامل همراه شده است و در هنگام ماه گرفتگی رنگ کره ماه به سرخ گرایش دارد، این اَبَر ماه به "اَبَر ماه خونین" مشهور است.

عتیقی افزود: لازم به توضیح است که در بخش کوچکی از شمال غرب تا جنوب غرب کشورمان، ماه گرفتگی نیمسایه (خسوف غیر مرئی) رخ می‌دهد، ولی این نوع ماه گرفتگی به دلیل نامحسوس بودن تغییر درخشش ماه برای چشم انسان، قابل مشاهده نیست.

 

 

منبع :سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری ایسنا



اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون