*** مقاله جدید "قلهُ اندیشیدنِ عِلم" از سری مطالب "مفاهیم پایه به زبان ساده" به قلم جناب آقای دکتر حسن بلوری از اساتید دانشگاههای برلین آلمان، که طی سالیان اخیر این وبگاه بصورت اختصاصی تقدیم علاقمندان به مطالعه نموده است را در همین وبگاه میتوانید دنبال نمایید. گروه آموزش انجمن نجوم آماتوری ایران ***    
پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403 | 15 شوال 1445 | 25 آوریل 2024
»
»
»
بامداد فردا ماه در اوج زمینی قرار می‌گیرد

بامداد فردا ماه در اوج زمینی قرار می‌گیرد
پنجشنبه 6 آذر 1399 - 19:26 | شاخه : | منبع : حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان | 8978 بازدید | 0 دیدگاه
بامداد فردا ماه در اوج زمینی قرار می‌گیرد
مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره پدیده قرار گرفتن ماه در اوج زمینی بیان کرد: مدار اجرام آسمانی و از جمله منظومه خورشیدی بر اساس قانون اول کپلر بیضی نزدیک به دایره است و بر این اساس سیارات و قمر‌های سیستم خورشیدی ما در حرکت مداری خود دارای دو نقطه مداری خاص، یکی اوج به عنوان بیشترین فاصله و دیگری حضیض به معنای داشتن کمترین فاصله با جرم مرجع خود می‌باشند.

او در ادامه بیان کرد: به طور مثال زمین در گردش به دور خورشید دارای کمترین فاصله و بیشترین فاصله با مهر تابان در طول یک سال خورشیدی است. کره ماه نیز در گردش به گرد زمین از این قاعده مستثنی نبوده و دارای کمترین و بیشترین فاصله در حرکت مداری اش به گرد زمین است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران ادامه داد: ماه در کمترین فاصله با زمین به حدود ۳۵۶ هزار کیلومتری از کره خاکی ما می‌رسد و در دورترین نقطه نسبت به زمین، حداکثر بیش از ۴۰۶ هزار کیلومتر با زمین فاصله خواهد داشت و به همین دلیل در اعلام فواصل اجرام آسمانی از جرم مادر خود معمولا میانگین فاصله مد نظر قرار می‌گیرد که برای ماه ۳۸۵ هزار کیلومتر است.

عتیقی افزود: در ساعت ۳:۵۹ دقیقه بامداد جمعه ۷ آذرماه جاری، ماه به اوج زمینی (Apogee) رسیده و در این زمان ۴۰۵ هزار و ۸۹۱ کیلومتر با زمین فاصله خواهد داشت. بدیهی است امکان رصد موقعیت مداری ماه برای رصدگران علاقمند به آسمان بطور مستقیم وجود نداشته و حداکثر در زمان اوج و هنگام ماه کامل، قطر ماه کوچکتر و در هنگام حضیض، قطر ماه بدر از دیدر ناظر زمینی به علت فاصله کمتر ماه با زمین، بزرگتر دیده خواهد شد که از آن به عنوان اَبَر ماه یاد می‌شود.

او در پایان درباره ضرورت اطلاع رسانی درباره تمامی رخدادهای نجومی گفت: انجمن نجوم آماتوری ایران همواره در انعکاس اخبار علمی نجومی، به جز دارا بودن و یا عدم قابلیت رصد یک واقعه و یا حتی بدون توجه به این ویژگی که آیا یک پدیده در کشورمان قابل مشاهده باشد و یا خیر، صرفا بر اساس خصیصه همگانی بودن علم و اینکه دانستن حق همه افراد مبتدی علاقه‌مند به دانش آسمانی اخترشناسی است، اعتقاد دارد همه اقشار جامعه باید بتوانند در قالب انتشار این گونه اخبار از دریافت مفاهیم آموزشی مرتبط با آن بهره‌مند شوند و این نکته همواره در گفت وگو با رسانه‌های دیداری، شنیداری و نوشتاری از جمله انعکاس مطالب در خبرگزاری‌های رسمی کشور مورد نظر واحد آموزش این مجموعه بوده است.


منبع :حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان



اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون