***** انجمن نجوم آماتوری ایران نوروز ایرانی و فرا رسیدن بهار پر طراوت را به ایرانیان اندیشمند، در هر جای این کره کوچک خاکی هستند شادباش گفته؛ رویش جوانه های امید و شادی را در سرای پر مهرتان همراه با سلامتی و موفقیت برای همه پارسی زبانان دنیا آرزومند است. روابط عمومی *****    
جمعه 10 فروردین 1403 | 19 رمضان 1445 | 29 مارس 2024
»
»
»
زمینیان امشب ناظر طلوع آخرین اَبَرماه سال هستند

زمینیان امشب ناظر طلوع آخرین اَبَرماه سال هستند
پنجشنبه 18 اردیبهشت 1399 - 15:09 | شاخه : | منبع : سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری ایسنا | 18329 بازدید | 0 دیدگاه
زمینیان امشب ناظر طلوع آخرین اَبَرماه سال هستند

شامگاه امشب، پنج‌شنبه 18 اردیبهشت، ماه در حالی طلوع خواهد کرد که در وضعیت بدر و یا ماه کامل است و زمینیان آخرین اَبَر ماه سال را مشاهده خواهند کرد.

مهندس مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در سال جاری شاهد دو اَبَر ماه (Supermoon) هستیم، گفت: اولین و بزرگترین اَبَرماه سال جاری، "ابرماه صورتی" بود که در 20 فروردین ماه رخ داد و امشب پنج‌شنبه 18 اردیبهشت‌ شاهد دومین پدیده نجومی ابرماه خواهیم بود.

وی ادامه داد: در ساعت 07:33 صبح روز گذشته چهارشبه 17 اردیبهشت، ماه به کمترین فاصله با زمین رسید و 359 هزار و 656 کیلومتر با زمین فاصله داشت و از سوی دیگر در ساعت 15:15 امروز پنج‌شنبه 18 اردیبهشت ماه به وضعیت "بدر" یا "ماه کامل" می‌رسد، به ماه کامل اردیبهشت امسال می‌توان لقب "ابر ماه" داد.

عتیقی خاطر نشان کرد: پدیده اَبَرماه در زمان قرار داشتن ماه در کمترین فاصله با زمین و همچنین قرار داشتن ماه در وضعیت ماه کامل رخ می‌دهد.

وی در این باره توضیح داد: با توجه به اینکه ساعت رسیدن ماه به وضعیت بدر که در شرایط نور روز هستیم، ماه در شامگاه پنج‌شنبه 18 اردیبهشت به صورت ماه کامل طلوع خواهد کرد و آخرین ابر ماه سال جاری خواهد بود.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با بیان اینکه در فرهنگ بومیان امریکا نام هر ماه کامل، با توجه به فصل و ماه قرار داشتن در آن به یک عنوان مشهور می‌شود، یادآور شد: بر این اساس ماه کامل ماه گذشته به نام "ماه صورتی" (ابر ماه صورتی) و در اردیبهشت ماه نیز نام ماه کامل با توجه به فصل بهار و شکوفه‌های بهاری، به نام "ماه کامل گُل" معروف است.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر با توجه به قرار داشتن ماه در کمترین فاصله با زمین، به این ماه کامل، "ابر ماه کامل گُل" گفته می‌شود.

به گفته این محقق حوزه نجوم آماتوری، این نامگذاری در شرایطی است که در رنگ، شکل و یا ظاهر ماه تغییری ایجاد نمی‌شود.

لازم به توضیح است که ماه حدود ساعت 20:11 در تهران از افق شرق-جنوب شرق طلوع خواهد کرد و در سراسر کشور با قدری تفاوت در زمان طلوع ماه (زودتر و یا دیرتر از این زمان)، علاقمندان با چشم غیرمسلح و بدون نیاز به تجهیزات می توانند ابرماه را مشاهده و از آن عکسبرداری نمایند. پذیرای عکسها و فیلمهای با کیفیت علاقمندان از این پدیده بویژه در تلفیق با افق و مناظر طبیعی و یا ساختمانها (هنگام طلوع ابرماه) در کانال تلگرامی و اینستاگرام انجمن نجوم آماتوری ایران هستیم و با بیان نام خودتان و شهر محل تصویر برداری منتشر خواهد شد.

منبع :سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری ایسنا



اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون