*** مقاله جدید "قلهُ اندیشیدنِ عِلم" از سری مطالب "مفاهیم پایه به زبان ساده" به قلم جناب آقای دکتر حسن بلوری از اساتید دانشگاههای برلین آلمان، که طی سالیان اخیر این وبگاه بصورت اختصاصی تقدیم علاقمندان به مطالعه نموده است را در همین وبگاه میتوانید دنبال نمایید. گروه آموزش انجمن نجوم آماتوری ایران ***    
پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403 | 15 شوال 1445 | 25 آوریل 2024
»
»
»
سیاره کیوان سلطان جدید تعداد اقمار در سامانه خورشیدی

سیاره کیوان سلطان جدید تعداد اقمار در سامانه خورشیدی
سه شنبه 7 آبان 1398 - 09:56 | شاخه : | منبع : سرویس علمی خبرگزاری ایرنا | 65093 بازدید | 0 دیدگاه
سیاره کیوان سلطان جدید تعداد اقمار در سامانه خورشیدی

تهران - ایرنا- مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: سیاره حلقه بر گردن کیوان با ۸۲ قمر سلطان منظومه شمسی از لحاظ تعداد اقمار است این در حال است که قبلا این برتری از آن سیاره مشتری یا برجیس بود.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: پیش از این، سیاره مشتری با برخورداری از ۷۹ قمر سلطان منظومه شمسی از لحاظ تعداد اقمار به حساب می‌آمد اما به تازگی محققان دانشگاه کارنگی موفق به کشف ۲۰ قمر جدید در اطراف سیاره حلقه بر گردن کیوان شده‌اند که با احتساب قمرهای قبلی این سیاره، کیوان اکنون با ۸۲ قمر سلطان این سامانه خورشیدی است.

به گفته عتیقی، قمرهای کشف شده حدود پنج کیلومتر قطر دارند و ۱۷ قمر از این ۲۰ قمر خلاف جهت چرخش وضعی سیاره کیوان یعنی به جهت عقربه‌های ساعت به دور این سیاره سرگرم چرخش هستند و یکی از این قمرها دورترین ماه شناخته شده اطراف کیوان به حساب می‌آید.

وی افزود: مدار سه قمر دیگر در جهت چرخش سیاره کیوان (خلاف جهت عقربه‌های ساعت) است که همان جهت متعارف در چرخش سیارات و قمرهای سامانه خورشیدی است؛ این قمرها دو سال یک بار به دور کیوان می‌چرخند. لازم به ذکر است قمرهای بیرونی سیاره کیوان با توجه به نحوه چرخش به گرد سیاره در سه گروه مختلف قرار گرفته‌اند؛ قمرهای دارای حرکت برگشتی (در جهت عقربه‌های ساعت) تازه کشف شده، متعلق به گروهی از قمرهای این سیاره با نام اساطیری «نروس» هستند؛ تصور می‌شود این اقمار از یک قمر بسیار بزرگ‌تر باشند که در گذشته خشونت‌آمیز منظومه شمسی قطعه‌قطعه شده‌اند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به اینکه سیاره‌های برجیس و کیوان که به واسطه اقمار برجیس و حلقه‌های سیاره کیوان مورد توجه رصدگران است به مرور به افق غربی نزدیک و نزدیک‌تر شده به نحوی که طی هفته‌های آینده با همنشینی با خورشید برای مدتی امکان رصد این سیارات وجود ندارد، گفت: این انجمن در تلاش است که در برنامه رصدی نهم آبان ماه ۹۸، امکان رصد این سیاره‌ها و جزئیات آنها را از درون تلسکوپ برای رصدگران فراهم کند.

علاقه‌مندان برای اطلاع از جزئیات بیشتر برنامه رصدی نهم آبان ماه انجمن نجوم آماتوری ایران می‌توانند به پایگاه اینترنتی این انجمن مراجعه کنند.

منبع :سرویس علمی خبرگزاری ایرنا



اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون