***** انجمن نجوم آماتوری ایران نوروز ایرانی و فرا رسیدن بهار پر طراوت را به ایرانیان اندیشمند، در هر جای این کره کوچک خاکی هستند شادباش گفته؛ رویش جوانه های امید و شادی را در سرای پر مهرتان همراه با سلامتی و موفقیت برای همه پارسی زبانان دنیا آرزومند است. روابط عمومی *****    
جمعه 31 فروردین 1403 | 9 شوال 1445 | 19 آوریل 2024
»
»
»
رویدادهای نجومی فروردین 95 را به نظاره بنشینید

رویدادهای نجومی فروردین 95 را به نظاره بنشینید
سه شنبه 3 فروردین 1395 - 19:51 | شاخه : | منبع : خبرگزاری ايرنا | 6155 بازدید | 6 دیدگاه
 رویدادهای نجومی فروردین 95 را به نظاره بنشینید
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: تعطیلات نوروز بهترین فرصت برای علاقمندان است تا سال خود را با لذت بردن از پدیده های نجومی آغاز کنند.
مهندس مسعود عتیقی افزود: خوب است که بدانیم تمامی این رخدادهای نجومی الزاما نیاز به تلسکوپ و تجهیزات نداشته و برخی از آنها با چشم غیر مسلح قابل مشاهده هستند.


سه شنبه 3 فرودین 95
به گفته عتیقی، در این تاریخ سیاره برجیس، غول منظومه خورشیدی کمترین فاصله را با ماه دارد و در ساعت 8:27 دقیقه صبح با جدایی 2.1 درجه شمال ماه است.
وی با اشاره به این که ساعت 16:29 در این تاریخ نیز کره ماه در گره صعودی قرار می گیرد، گفت: ماه در چرخش به دور زمین با مدار زمین در دو نقطه تقاطع دارد که یکی را گره صعودی و دیگره گره نزولی می گویند و در گره صعودی ماه از پایین صفحه مداری به بالای صفحه مداری زمین جابجا می شود.

چهارشنبه 4 فروردین
در تاریخ چهارم فروردین ، ماه در ساعت 16: 32 دقیقه به وقت تابستانی کشورمان، به وضعیت ماه کامل یا بدر خواهد رسید.
ماه گرفتگی نیم سایه (خسوف غیرمرئی) در میانه اقیانوس آرام، شرق آسیا و شرق استرالیا همچنین سواحل شمال شرق کشور آمریکا و آلاسکا در ساعت 16:18 دقیقه به وقت ایران رخ می دهد. همان گونه که از نام این گرفت مشخص است چشمان انسان نمی تواند ورود ماه را به نیمسایه ایجاد شده در پشت کره زمین حس کند و صرفا تیرگی خفیفی روی ماه ایجاد می شود.

پنجشنبه 5 فروردین
قمرهای آیو و گانیمد (از اقمار برجیس) از ساعت 4:17 دقیقه بامداد پنجشنبه 5 فروردین تا ساعت 5:28 دقیقه سایه خود را روی غول منظومه خورشیدی سیاره برجیس خواهند انداخت که رصد آن صرفا با تلسکوپ امکان پذیر است.
همچنین در ساعت 30 دقیقه بامداد پنجشنبه 5 فروردین غزال تیز پای منظومه خورشیدی یعنی سایه تیر در مقارنه بیرونی قرار می گیرد. طی روزهای قبل و بعد از مقارنه هنگام صبحگاه یا شامگاه این سیاره را نمی توانیم مشاهده کنیم.
مقارنه بیرونی وضعیتی است که خورشید بین زمین و سیاره تیر قرار دارد .

جمعه 6 فروردین
ساعت 22:11 دقیقه تا 23:56 دقیقه این تاریخ، سایه عبور اقمار آیو و اروپا از مقابل برجیس را می توانیم روی این سیاره با تلسکوپ های قدرتمند مشاهده نماییم.
همچنین در این تاریخ، ماه در صورت فلکی خوشه (سنبله) کمترین فاصله را با ستاره سماک اعزل دارد. این جدایی در بامداد جمعه به 5 درجه می رسد. ماه در این شب در اوج زمینی خود قرار گرفته و با زمینیان 406 هزار و 125 کیلومتر ادامه داد.

دوشنبه 9 فرروردین
سیاره سرخ بهرام در ساعت 23:15 دقیقه شب، چهار و دو دهم درجه جنوب کوژ ماه کاهنده دیده خواهد شد. کوژ ماه وضعیتی است که بیشتر از نصف دایره ماه روشن باشد. ایین شرایط زمانی است که هنوز ماه به وضعیت کامل نرسیده یا به تازگی از این وضعیت عبور کرده است.

سه شنبه 10 فروردین
سیاره حلقه برگردن کیوان ساعت 19:28 دقیقه با جدایی سه و نیم درجه جنوب ماه قرار می گیرد.

پنج شنبه 12 فروردین
ماه در این تاریخ ساعت 19:47 دقیقه به وضعیت تربیع آخر می رسد. این وضعیت یکی از اهله ماه است که در آن نیمی از دایره ماه، روشن دیده می شود.

جمعه 13 فروردین
در این تاریخ سایه قمرهای آیو و اروپا از ساعت 46 دقیقه بامداد تا ساعت 1:49 دقیقه بر روی سیاره برجیس قابل مشاهده با تلسکوپ است.

چهارشنبه 18 فروردین
هر چند ناهید در این تاریخ در آسمان نیست( در وضعیت نور شدید روز است)، اما هلال ماه با یک درصد درخشندگی، ملکه آسمان سیاره ناهید را در پشت خود مخفی می کند. به این پدیده اختفا می گویند.

شنبه 22 فروردین
در این شب، ماه با 17درصد روشنایی از جلوی ستاره دبران ( چشم گاو) عبور می کند. این عبور ساعت 2:57 دقیقه سایه قمری آیو و اروپا از ساعت 46 دقیقه بامداد تا ساعت 1:49 دقیقه بر روی سیاره برجیس قابل مشاهده با تلسکوپ است.

دوشنبه 30 فروردین
در این تاریخ سیاره تیزپای تیر و یا همان عُطارد معروف در ساعت 16:30 دقیقه به حداکثر کشیدگی شرقی خود با جدایی زاویه ای 19 و 9 درجه از خورشید می رسد.

این خبر را می توانید در خبرگزاری مهر نیز دنبال نمایید.
منبع :خبرگزاری ايرنا

منبع : مسعود عتیقی
فعال نجومی و بنیانگذار انجمن نجوم آماتوری ایران


برای آشنایی بیشتر اینجا را کلیک کنید


اشتراک گذاری در:

دیدگاه‌ها

سعید
(مهمان)
دوشنبه 9 فروردین 1395 - 22:26

سلام با تشکر از همه تیم خواهشمندم وقایع قمر از قبیل تربیت. مقارنه مقابله. تسدیس تربیع کوکب ماه با دیگر کواکب را در خبرنامه بیان فرمایید.ممنون.باتشکر
احمدرضا
(مهمان)
سه شنبه 17 فروردین 1395 - 17:45

سلام مرسی واقعا سایت خوبی دارید
ببخشید امسال روز جهانی نجوم و هفته نجوم دقیقا چه تاریخی هست؟؟؟
خیلی برام مهمه
لطفا اگه میشه جواب سوالمو بدید ممنون میشم
اگر امکانش هست بفرستید ایمیلم
اگرم نه همینجا بهم بگید
گروه آموزش كاربردی
(مهمان)
سه شنبه 17 فروردین 1395 - 18:04

با سلام
شنبه 25 ارديبهشت95 برابر با 14 ماه مي 2016 ميلادي روز جهاني ستاره شناسي و از دوشنبه 20 ارديبهشت تا يكشنبه 26 ارديبهشت 95 هفته ستاره شناسي مي باشد.
لينك معتبر برگزار كننده جهاني:
https://www.astroleague.org/files/astroday/ADFactSheet2014Final.pdf
mastooreh
(مهمان)
شنبه 21 فروردین 1395 - 18:16

باسلام من پدیده ای نادر رو مشاهده کردم.نمیدونم چجوری با انجمنتون در میون بذارم.لطفا راهنماییم کنید
گروه آموزش كاربردی
(مهمان)
شنبه 21 فروردین 1395 - 18:43

باسلام

شما و كليه علاقمندان مي توانيد گزارشها، عكسها، تاليفات و ترجمه های علمی خود را از طريق رايانامه info@iaas.ir با ما در ميان بگذاريد. موفق باشيد
mastooreh
(مهمان)
يكشنبه 22 فروردین 1395 - 18:45

از راهنماییتون بسیار ممنونم

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون