***** انجمن نجوم آماتوری ایران نوروز ایرانی و فرا رسیدن بهار پر طراوت را به ایرانیان اندیشمند، در هر جای این کره کوچک خاکی هستند شادباش گفته؛ رویش جوانه های امید و شادی را در سرای پر مهرتان همراه با سلامتی و موفقیت برای همه پارسی زبانان دنیا آرزومند است. روابط عمومی *****    
جمعه 31 فروردین 1403 | 9 شوال 1445 | 19 آوریل 2024
»
»
»
رویدادهای آسمانی آذرماه94

رویدادهای آسمانی آذرماه94
سه شنبه 3 آذر 1394 - 20:40 | شاخه : | نويسنده : مسعود عتیقی | 18602 بازدید | 7 دیدگاه
رویدادهای آسمانی آذرماه94

مهندس مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: این رویدادهای آسمانی که در روزهای آتی شاهد آن خواهیم بود، فرصت مناسبی را برای مطالعه بیشتر آسمان در اختیار علاقمندان قرار می دهد.

** مشاهده ماه بدر
بامداد پنجشنبه پنجم آذرماه در ساعت 2 و 14 دقیقه بامداد، ماه به وضعیت ماه کامل یا همان ماه بدر می رسد.
وی با اشاره به اینکه در وضعیت ماه کامل، زمین میان ماه و خورشید (مهر تابان) قرار می گیرد، گفت: از این ماه بدر با عنوان های ماه سرد و ماه شکارچی نیز یاد شده است.

** مقارنه ماه و ناهید
عتیقی افزود: یک مقارنه جذاب نیز میان ماه و سیاره ناهید در روز دوشنبه 16 آذرماه با جدایی زاویه ای دو درجه ای رخ خواهد داد.
عتیقی توضیح داد: برای مشاهده این مقارنه (نزدیکی) می توان در این روز قبل از طلوع خورشید انگشت را در وضعیت یک دست کشیده در مقابل چشمان خود قرار داد، در این حالت فاصله بین ماه و ناهید که از شرق طلوع می کنند، به اندازه قطر انگشت خواهد بود.

** بارش شهابی جوزایی

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: بامداد دوشنبه 23 آذرماه نیز علاقمندان به بارش های شهابی می توانند منتظر بارش شهابی جوزایی باشند که بازمانده سیارک فیتون 3200، است.
عتیقی افزود: از آنجایی که کانون این بارش در صورت فلکی دوپیکر یا همان جوزا قرار دارد، این بارش به این نام مشهور شده است.
وی ادامه داد: بارش شهابی دوپیکری یکی از بارش های عجیب سالیانه است زیرا عامل ایجاد بارش های شهابی عموما دنباله دارها هستند این در حالی است که بارش بامداد 23 آذرماه را به سیارک فیتون نسبت داده اند که در سال 2003 میلادی از سوی بخش شهاب سنگی ناسا مورد تایید قرار گرفته است.
به گفته عتیقی، ساعت 14 و 9 دقیقه جمعه 20 آذرماه، ماه نو خواهد شد که در این وضعیت ماه میان زمین و خورشید قرار می گیرد.
وی به رصدگران آماتور توصیه کرد که از این شرایط بهره گیرند زیرا با توجه به اینکه شب های قبل و بعد از ماه نو، آسمان عاری از آلودگی نوری طبیعی ناشی از نور این قمر زمین است، فرصت خوبی برای رصد کهکشان ها، سهابی ها و اجرام کم نور اعماق آسمان فراهم می شود.

** وضعیت سیاره ها در آذرماه
به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، سه سیاره برجیس (غول منظومه خورشیدی)، ناهید (ملکه آسمان صبحگاهی) و بهرام سرخ رو، قبل از سحر و سپیدم صبحگاهی در سمت شرق و جنوب شرق آسمان قابل مشاهده هستند.
عتیقی گفت: ناهید درخشان تر از برجیس و برجیس درخشان تر از بهرام و هر سه این اجرام بین صورت فلکی مشهور آسمان یعنی شیر یا همان اسد تا صورت فلکی خوشه (سنبله) قرار دارند.
به گفته وی، سیارات کیهان (زحل) و تیر (عطارد) به دلیل نزدیکی به خورشید موقعیت رصدی مناسبی ندارند و به اصطلاح نجوم قدیم، در احتراق (وقتی اجرام تحت الشعاع نور خورشید قرار می گیرند و بسیار نزدیک به خورشید به نظر می رسند) قرار دارند.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران خاطر نشان کرد که سیاره نپتون در برج فلکی سطل آب (دلو) و سیاره سبز آبی اورانوس در صورت فلکی ماهی یا همان حوت قرار دارند.
عتیقی افزود: خورشید در آذرماه صورت فلکی ترازو (میزان) را طی می کند.

 

منبع :خبرگزاری ايرنا

نويسنده : مسعود عتیقی
فعال نجومی و بنیانگذار انجمن نجوم آماتوری ایران


برای آشنایی بیشتر اینجا را کلیک کنید


اشتراک گذاری در:

دیدگاه‌ها

hitchcok
(مهمان)
يكشنبه 8 آذر 1394 - 01:18

با سلام خدمت آقای عتیقی و با سپاس از اطلاعات خوبی که در اختیارمان میگذارید
دیشب حدود ساعت 4 صبح دو سیاره بسیار نورانی در اسمان بود
یکی در شرق و بسیار پرنور و یکی هم در نیمه آسمان
میخواستم اسم این سیارات را بدونم
اگه امکان داره راهنمایی کنید
گروه آموزش انجمن نجوم آماتوری ایران
(مهمان)
يكشنبه 8 آذر 1394 - 14:48

دوست گرامی ضمن سلام و تشکر از الطاف و توجه شما؛ در پاسخ به سئوالتان باید عرض کنیم که سیاره پر نورتر و نزدیک به افق شرق همان ملکه آسمان صبحگاهی یعنی ناهید(زهره) است و سیاره کم نورتر، بالاتر و نزدیک به میانه آسمان، برجیس(مشتری) غول منظومه خورشیدی است. سیاره سرخ بهرام با نورانیت کمتر در بین این دو جرم آسمانی جا دارد. موفق باشید.
ساحل
(مهمان)
سه شنبه 10 آذر 1394 - 00:21

سلام دوست عزیز شما میتونی با دانلود برنامه star chartموقعیت مکانی اجرام آسمانی و اسمشون رو ببنید. فقط بعداز دانلود locationبرنامه رو روی تهران قرار بدید
hitchcok
(مهمان)
شنبه 14 آذر 1394 - 23:32

با تشکر از راهنماییتان
Hitchcock
(مهمان)
دوشنبه 9 آذر 1394 - 04:53

با سپاس از شما و راهنماییتان.
پایدار باشید.
امیرسینا احمدیان
(مهمان)
جمعه 27 آذر 1394 - 10:54

سلام من در ماه شهریور درشهر تبریز یک چیزی در جلوی خورشید منفجر شد آن چه بود
گروه آموزش
(مهمان)
جمعه 27 آذر 1394 - 19:05

با سلام، دوست گرامی نفرموده ايد چگونه و با چه ابزاری چنين پديده ای را رصد نموده ايد؟ در هر حال رصد مهر تابان با چشم غير مسلح هرگز امكان پذير نبوده و بسيار خطرناك است! مشاهده انفجارات خورشيدی نيز با تلسكوپهای اچ آلفا امكان پذير است.

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون