*** مقاله جدید "قلهُ اندیشیدنِ عِلم" از سری مطالب "مفاهیم پایه به زبان ساده" به قلم جناب آقای دکتر حسن بلوری از اساتید دانشگاههای برلین آلمان، که طی سالیان اخیر این وبگاه بصورت اختصاصی تقدیم علاقمندان به مطالعه نموده است را در همین وبگاه میتوانید دنبال نمایید. گروه آموزش انجمن نجوم آماتوری ایران ***    
پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403 | 15 شوال 1445 | 25 آوریل 2024
»
»
»
انتشار تصویر واضحی از قمر دیون

انتشار تصویر واضحی از قمر دیون
پنجشنبه 29 امرداد 1394 - 12:43 | شاخه : | نويسنده : سمیه حسین پور | 12176 بازدید | 0 دیدگاه
انتشار تصویر واضحی از قمر دیون
زحل یا کیوان (Saturn) پس از سیاره‌ی مشتری، دومین سیاره‌ی بزرگ منظومه‌ی شمسی است که گاز حجم آن را تشکیل می‌دهد و دارای ۶۴ قمر متفاوت است. دیون یکی از قمرهای سیاره حلقه بر گردن کیوان(زحل) است که اخیرا ناسا تصویر واضحی از آن را منتشر کرده است. فضاپیمایی با نام کاسینی مسئول ثبت تصویر از این قمر بوده که با تغییر جهت دادن از مقر اصلی خود، توانست این تصویر زیبا را ثبت کند. در سال ۱۶۸۴ یکی از ستاره شناس‌های ایتالیایی قمر دیون را کشف کرد که فضاپیمای کاسینی را بر اساس نام این ستاره شناس نام گذاری کردند. این ستاره شناس ۱۱ سال بود که سیاره‌ی زحل و قمرهای آن را به طور کامل بررسی می‌کرد و تصویرهای مختلفی از این سیاره را به ثبت رسانده است.

نوری که از این تصویر به طور کامل پیدا است، نشان دهنده‌ی وجود صخره‌های یخی در سطح دیون است. تا به حال پنج فلای‌بای از قمر دیون ثبت شده است. مانوری به‌نام قلاب‌سنگ گرانشی (Gravitational Slingshot) یا فلای‌بای (FlyBy) یا کمک گرانشی (Gravity Assist) در مأموریت‌های فضایی بسیار رایج است. در این مانور، فضاپیما به یک جرم نسبتا بزرگ (سیاره، قمر یا سیارک بزرگ) نزدیک می‌شود و از گرانش این اجرام و اختلاف سرعت با آنها کمک گرفته و بدون مصرف سوخت جهت و مقدار سرعت خود را تغییر می‌دهد.

ناسا با استفاده از این تصویر پیش بینی می‌کند که قطب شمالی دیون احتمالا دارای فعالیت‌های زمینی است. دیون سومین قمر متراکم از ۶۲ قمر زحل است که اکثرا از آب و یخ تشکیل شده است. دانشمندان تا به حال شاهد فعالیت‌ها و فرآیندهای زمینی از جمله فضای ناپایدار و یخ فشان بر روی این قمر بوده‌اند. کاسینی اولین فضاپیمایی است که توانست در سال ۲۰۰۴ وارد مدار زحل شود؛ ماموریت بعدی این فضاپیما بررسی زحل و حلقه‌ی آن است که در حال حاضر برای این ماموریت آماده می‌شود.

Zoomit



اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون