***** انجمن نجوم آماتوری ایران نوروز ایرانی و فرا رسیدن بهار پر طراوت را به ایرانیان اندیشمند، در هر جای این کره کوچک خاکی هستند شادباش گفته؛ رویش جوانه های امید و شادی را در سرای پر مهرتان همراه با سلامتی و موفقیت برای همه پارسی زبانان دنیا آرزومند است. روابط عمومی *****    
پنج‌شنبه 9 فروردین 1403 | 18 رمضان 1445 | 28 مارس 2024
»
»
»
پرتره چشم‌نواز ستاره 280,000,000 کیلومتری

پرتره چشم‌نواز ستاره 280,000,000 کیلومتری
دوشنبه 21 بهمن 1392 - 12:06 | شاخه : | نويسنده : مجید جویا | 4076 بازدید | 0 دیدگاه
پرتره چشم‌نواز ستاره 280,000,000 کیلومتری
پرتره چشم‌نواز هابل از ستاره 280,000,000 کیلومتری

تلسکوپ فضایی هابل در یکی از تازه‌ترین تصاویر خود، این عکس را از نورپردازی‌های کیهانی ستاره‌ای 10 برابر سنگین‌تر از خورشید گرفته که سحابی اطراف خود را روشن کرده است.

ابر غول آسای گاز و گرد و غبار هم مانند چلچراغ‌های جشن، از داخل نور می‌گیرد. تنها فرقش این است که منبع نور این چلچراغ بزرگ، یک ستاره بزرگ آسمانی است.

به گزارش نشنال جئوگرافیک، غول ستاره‌ای مرکز این تصویر، RS -سگان تازی نام دارد که در فاصله 6500 سال نوری از زمین و در بستر مرگ قرار دارد. وزن این ستاره 10 برابر بیشتر از خورشید ما است و 200 برابر هم بزرگ‌تر از آن است، به طوری که شعاع آن حدود 140 میلیون کیلومتر است. با این حساب، این ستاره مدار زمین را کامل می‏پوشاند.

از آنجا که آر‌-اس-سگان تازی به طور متناوب پالس‌های نور درخشان و انرژی را از خود ساطع می‌کند (تا 15 هزار بار بزرگ‌تر از خورشید ما در پیک‌های شش هفته‌ای) گرد و غبار بازتابی اطراف خود را در امواجی از نور که کل سحابی را روشن می‌کنند، می‌پوشاند. این پدیده را «بازتاب نوری» می‌نامند.

در بیانیه‌ای که در سایت ناسا منتشر شده، چنین آمده که: «حتی به رغم این که نور آن قدر در فضا سریع حرکت می‌کند که فاصله بین زمین و ماه را در یک ثانیه می‌پیماید، این سحابی آن قدر بزرگ است که می‌توان در حالی که نور بازتابیده در سحابی حرکت می‌کند، از آن عکس گرفت».

اخترشناسان با دقیق نحوه تغییر نور ستاره در یک بازه زمانی و نحوه انتشار پالس‌های نوری آن در کل سحابی، توانستند فاصله دقیق آر-اس-سگان تازی را از زمین محاسبه کنند؛ آن هم با ضریب خطای بسیار کم در حد فقط 1٪. به باور ناسا این ستاره می‌تواند معیار فاصله فضایی باشد، و به رصد گران امکان بدهد که با استفاده از آن، اندازه گیری‌های خود را برای دیگر اجسام آسمانی کالیبره کنند.

برای مشاهده عکس در ابعاد بزرگ‌تر، اینجا را کلیک کنید.

منبع: خبرآنلاین



اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون