***** انجمن نجوم آماتوری ایران نوروز ایرانی و فرا رسیدن بهار پر طراوت را به ایرانیان اندیشمند، در هر جای این کره کوچک خاکی هستند شادباش گفته؛ رویش جوانه های امید و شادی را در سرای پر مهرتان همراه با سلامتی و موفقیت برای همه پارسی زبانان دنیا آرزومند است. روابط عمومی *****    
شنبه 1 اردیبهشت 1403 | 10 شوال 1445 | 20 آوریل 2024
»
»
»
تحقق سفر سرنشین‌دار به مریخ تا دهه 2030

تحقق سفر سرنشین‌دار به مریخ تا دهه 2030
يكشنبه 29 دی 1392 - 12:46 | شاخه : | منبع : ایسنا | 3617 بازدید | 0 دیدگاه
تحقق سفر سرنشین‌دار به مریخ تا دهه 2030
تحقق سفر سرنشین‌دار به مریخ تا دهه 2030

با اعمال تغییرات کلیدی از جمله توسعه همکاری‌های بین‌المللی و مشارکت فعال بخش خصوصی، سفر سرنشین‌دار به مریخ تا دهه 2030 میلادی محقق خواهد شد.

کارگروهی متشکل از 60 محقق از 30 سازمان، دانشگاه و بخش‌های صنعتی مختلف، امکان انجام سفر سرنشین‌دار به مریخ تحت هدایت ناسا را مورد ارزیابی قرار دادند.

نتایج بدست آمده نشان می دهد، ثبات در بودجه سالانه ناسا، توسعه همکاری‌های بین‌المللی و حمایت بخش خصوصی بویژه در حوزه صنعت، از جمله الزاماتی هستند که رویای سفر به سیاره سرخ را محقق می‌کنند.

بودجه ناسا، چالش اصلی

«کریس کاربری» مدیر اجرایی سازمان Explore Mars تأکید می‌کند: ناسا برای اجرایی کردن مأموریت سرنشین‌دار به مریخ بیش از هر چیز به ثبات در بودجه سالانه نیاز دارد که دستخوش تغییر نشده و امکان سرمایه‌گذاری بلندمدت را بر روی طرح‌های تحقیقاتی فراهم کند.

بودجه درخواست شده برای ناسا در طرح بودجه 2013 میلادی، 17.7 میلیارد دلار بود که 59 میلیون دلار کمتر از بودجه دریافتی در سال 2012 است؛ با این تغییرات در بودجه سالانه، بسیاری از طرح‌های تحقیقاتی در حال انجام، نیمه‌کاره باقی می‌مانند.

بودجه ناسا بین پروژه‌های مختلف تقسیم می‌شود، بنابراین مشکلات کسری بودجه همه مأموریت‌ها از جمله مأموریت مریخ را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

توسعه همکاری‌های بین‌المللی

ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)‌، نمونه موفقی از همکاری کشورهای مختلف در یک برنامه فضایی است.

«کاربری» تأکید می‌کند: تنها دلیل بقای ایستگاه فضایی از سال 2000 میلادی تاکنون، مشارکت کشورهای مختلف در این مأموریت است؛ الگوبرداری از تعامل کشورهای مختلف در اداره ISS‌ می‌تواند الگوی مناسبی برای همکاری بین المللی در سفر به مریخ باشد.

می‌توان از موقعیت منحصربفرد این آزمایشگاه مداری، برای شبیه‌سازی بخشی از مأموریت سفر به مریخ از جمله فناوری تله رباتیک و آزمایش نسل جدید لباس فضانوردی استفاده کرد.

مشارکت بخش‌ خصوصی نیز می‌تواند بخشی از اهداف بودجه‌ای این مأموریت را تأمین کند.

از 2014 تا دهه 2030 میلادی

طرح سیستم پرتاب فضایی (SLS)‌ به همراه کپسول فضایی عمق فضای اوریون (Orion) دو طرح در دست توسعه توسط ناسا هستند که می‌تواند در مأموریت به مریخ مورد استفاده قرار بگیرند.

در دسامبر 2013 ناسا به همراه چند شرکت خصوصی از جمله بوئینگ و اوربیتال ساینس،‌ شش توافقنامه منعقد کردند که این توافقنامه‌ها نیز به محقق شدن سفر سرنشین‌دار به مریخ مفید خواهند بود.

محققان تأکید می‌کنند که ادامه مأموریت‌های رباتیک به مریخ مانند مریخ‌نورد کنجکاوی، مدارگرد مریخ هند و مأموریت ماون (MAVEN) ناسا می‌توانند تضمین‌کننده موفقیت مأموریت سرنشین‌دار به سیاره سرخ باشند.

سایر مأموریت‌ها به مریخ

در کنار تلاش ناسا برای انجام سفر سرنشین‌دار به مریخ، شرکت‌های خصوصی مانند مارس وان نیز بدنبال انجام نخستین سفر به سیاره سرخ هستند.

شرکت هلندی مارس وان (Mars One) در طرح سفر بی‌بازگشت به مریخ قصد دارد تا سال 2022 نخستین ساکنان مستعمره انسانی را راهی سیاره سرخ کند.

مأموریت Inspiration Mars نیز شامل پرتاب یک کپسول فضایی با دو سرنشین تا ارتفاع مشخصی از سطح مریخ است؛ اگر این مأموریت با موفقیت در سال 2021 انجام شود، امیدهای محققان برای انجام سفر سرنشین‌دار تا دهه 2030 را افزایش خواهد داد.



اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون