***** انجمن نجوم آماتوری ایران نوروز ایرانی و فرا رسیدن بهار پر طراوت را به ایرانیان اندیشمند، در هر جای این کره کوچک خاکی هستند شادباش گفته؛ رویش جوانه های امید و شادی را در سرای پر مهرتان همراه با سلامتی و موفقیت برای همه پارسی زبانان دنیا آرزومند است. روابط عمومی *****    
جمعه 31 فروردین 1403 | 9 شوال 1445 | 19 آوریل 2024
»
»
»
درخشش آیسان

درخشش آیسان
دوشنبه 27 آبان 1392 - 16:23 | شاخه : | نويسنده : گروه بارنارد | 5828 بازدید | 0 دیدگاه
درخشش آیسان
گزارش رصد چهارم گروه بارنارد از دنباله دار آیسان (C/2012 S1 ISON)
با شنیدن خبرهایی در مورد افزایش فعالیت های هسته دنباله دار آیسان و در نتیجه افزایش قدر آن، گروه بارنارد که از ابتدا پیگیر رصد این دنباله دار بوده، تصمیم به رصد مجدد آیسان و ثبت تغییرات آن گرفت.
با توجه به شرایط آب و هوا، بامداد روز جمعه 24 آبان ماه برای این رصد انتخاب شد.
مشخصات رصدگاه:
مکان: 2 کیلومتری شرق روستای مهیار
مختصات: 32 16’N – 51 49’E
ارتفاع: 1680 متر
حد قدر آسمان: 6.4
وضعیت افق شرقی : ابر تا ارتفاع 5 درجه و آلودگی نوری کم
دما: بین 7 تا 1- درجه سانتیگراد

ابزارها:
تلسکوپ ۸ اینچ Vixen بر روی مقر EQ5
دوربین عکاسی Canon EOS1000D
دوربین دوچشمی 15x70

رصد از ساعت 3:30 با رصد دنباله دار لاوجوی(C/2013 R1 Lovejoy) با دوربین دوچشمی آغاز شد. این دنباله دار در دوچشمی به راحتی قابل تشخیص بود و به دلیل حضور ماه در آسمان، فقط کمای آن دیده می شد. با غروب ماه، آسمان با توجه به بارندگی روز قبل به شفافیت و تاریکی بسیار مناسبی رسید. در این زمان دنباله لاوجوی به خوبی در دوچشمی مشخص بود و اندازه دنباله آن به 1.2 درجه می رسید. سپس تلاش برای رصد آن با چشم غیر مسلح آغاز شد که با موفقیت همراه بود. دنباله دار با چشم به صورت گلوله محوِ کوچکی از قدر 6 به راحتی قابل تشخیص بود.
سپس در ساعت 4:50 در حالی که از آیسان عکاسی می کردیم به سراغ رصد آن با دوچشمی رفتیم و دیدیم از آنچه که فکر می کردیم پرنورتر شده! با مقایسه آن با ستاره های اطراف قدر 5.3 را برایش تخمین زدیم! همچنین طول دنباله در حدود 1.5 درجه تخمین زده شد. با چنین قدری و با توجه به تاریکی آسمان به سراغ رصد آن با چشم غیر مسلح هم رفتیم. و در ساعت 5:11 بامداد آن را با چشم غیر مسلح، شبیه به یک ستاره اما اندکی محو تر دیدیم.
در عکس های گرفته شده تغییرات بسیاری در دنباله دار نسبت به روز های پیشین مشاهده می شود.
اینطور که بنظر می رسد آیسان تازه دارد گرم می شود.
گزارش های بیشتر ما را در سایت http://barnard-group.com/ دنبال کنید.
نويسنده : گروه بارنارد
گروه رصدی بارنارد، گروه رصدی آقایان مرکز آموزش نجوم ادیب است که در سال1391 تاسیس شد. این گروه از 7 رصدگر و عکاس نجومی تشکیل شده است . گروه بارنارد در زمینه های رصدی، عکاسی، ثبت پدیده های نجومی، مبارزه با آلودگی نوری، منطقه یابی، رویت هلال ماه و همچنین ترویج علم نجوم فعالیت می کند. از جمله فعالیت های گروه تا کنون می توان به برگزاری چند دوره رصد عمومی در مرکز نجوم ادیب و همینطور مشارکت در برگزاری تمامی رصد های عمومی و برگزاری رصد های خارج از شهر مرکز و برنامه های رصدی در روستا ها و شهرستان های اطراف و همچنین همکاری در روز جهانی نجوم و همایش های ملی کویر نوردی اشاره کرد. این گروه با همراهی مرکز نجوم ادیب در زمینه مبارزه با آلودگی نوری و مشارکت در طرح جامع نور پردازی با شهرداری اصفهان همکاری نموده است. ضمنا گروه در جلسات اخیر باشگاه نجوم اصفهان نقش کلیدی داشته است. از دیگر فعالیت های گروه بارنارد، ثبت و رصد پدیده های مهم نجومی، از جمله ثبت و عکس برداری از اختفای اخیر، بارش های شهابی مختلف ، تعقیب دنباله دار Ison و غیره می باشد که گزارش این موارد به صورت کامل در سایت گروه بارنارد موجود است. گروه به طور ویژه، برای پیگیری و ثبت دنباله دار آیسان برنامه ریزی داشته است. در واقع اولین گروه نجومی ایران که به صورت علمی و با تهیه ی گزارش، دنباله دار آیسان را به ثبت رسانده است، گروه بارنارد می باشد که گزارش آن قبلا در سایت انجمن نجوم آماتوری ایران منتشر شده است در حال حاضر این گروه با کمپین رصدی Ison متعلق به ناسا نیز همکاری می کند


اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون