***** انجمن نجوم آماتوری ایران نوروز ایرانی و فرا رسیدن بهار پر طراوت را به ایرانیان اندیشمند، در هر جای این کره کوچک خاکی هستند شادباش گفته؛ رویش جوانه های امید و شادی را در سرای پر مهرتان همراه با سلامتی و موفقیت برای همه پارسی زبانان دنیا آرزومند است. روابط عمومی *****    
سه‌شنبه 4 اردیبهشت 1403 | 13 شوال 1445 | 23 آوریل 2024
»
»
»
هفت روز در آسمان ایران

هفت روز در آسمان ایران
يكشنبه 3 آذر 1392 - 16:42 | شاخه : | منبع : ایرنا | 10136 بازدید | 0 دیدگاه
هفت روز در آسمان ایران
هفت روز در آسمان ایران

مهندس ˈمسعود عتیقیˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: پیش از بامداد امروز یکشنبه سوم آذر دنباله دارهای ˈلاوجویˈ و ˈآیسانˈ در افق صبحگاهی مشاهده شدند. 

وی در این زمینه توضیح داد: سیارات تیر(عطارد) و کیوان(زحل) در برج فلکی میزان(ترازو) بر شکوه این جلوه آسمانی افزودند بطوریکه سیاره تیر (جرم کم نورتر )، حدود 3 درجه بالاتر از سیاره حلقه بر گردن کیوان بود و آیسان که به دنباله دار قرن مشهور شده است در همین صورت فلکی و سمت راست سیارات تیر و کیوان، قدری پایین تر از این دو جرم با تلسکوپ های کوچک آماتوری و دوربین های دو چشمی نجومی مشاهده شد.

عتیقی ادامه داد: بامداد امروز -سوم آذرماه- دنباله دار لاوجوی با قدر 5 و با دوربین های دو چشمی نجومی و تلسکوپ های آماتوری مشاهده شد و بالاتر از M94 که یک کهکشهان مارپیچی است، در پایین دسته ملاقه خرس بزرگ (دب اکبر) قرار دشت.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: دوشنبه 4 آذر ماه ساعت 22:58 دقیقه به تربیع آخر می رسد.

وی با بیان این که تربیع آخر، اصطلاحی است که برای توصیف یک حالت ماه به کار می رود، گفت: از شروع تربیع آخر ماه نصف می شود. ماه پس از پایان دورۀ هفت روزه، کوچک می شود و دیگر دیده نمی شود. این زمانی است که ماه جدید شروع می شود و به آغاز تربیع اول ختم می شود.

عتیقی خاطر نشان کرد: زمانی که ماه در حالت تربیع آخر است، فقط نیمی از سطح آن دیده می شود.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران افزود: چهارشنبه 6 آذر ساعت4:57 بامداد این روز، ماه سمت راست سیاره سرخ بهرام قرار دارد و آدرس خوبی برای یافتن این سیاره خواهد بود. ماه در وضعیت تربیع آخر 10 درجه سمت راست بهرام جا خوش کرده است.

براساس این گزارش، پس از اول آذرماه که رویداد خاصی از آسمان کشور گزارش نشده است ، در روز دوم آذر سیاره ناهید که در صورت فلکی کمان قرار داشت حدود سه ساعت بعداز غروب خورشید در افق غربی آسمان به صورت درخشان ترین جرم آسمانی مشاهده شد.

منبع :ایرنا

منبع : محسن شبانی
رشته تحصیلی: مهندسی نرم‌افزار کامپیوتر - اولین منجم آماتور نمونه کشور در سال 1385 - مسؤول پروژه بومی سازی و گسترش نرم‌افزارهای نجومی فارسی (افلاک نما و استلاریوم)


اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون