***** انجمن نجوم آماتوری ایران نوروز ایرانی و فرا رسیدن بهار پر طراوت را به ایرانیان اندیشمند، در هر جای این کره کوچک خاکی هستند شادباش گفته؛ رویش جوانه های امید و شادی را در سرای پر مهرتان همراه با سلامتی و موفقیت برای همه پارسی زبانان دنیا آرزومند است. روابط عمومی *****    
جمعه 31 فروردین 1403 | 9 شوال 1445 | 19 آوریل 2024
»
»
»
رمزگشایی از اسرار شفاف‌ترین انفجار پرتو گاما

رمزگشایی از اسرار شفاف‌ترین انفجار پرتو گاما
شنبه 2 آذر 1392 - 10:44 | شاخه : | منبع : ایسنا | 7316 بازدید | 0 دیدگاه
رمزگشایی از اسرار شفاف‌ترین انفجار پرتو گاما
رمزگشایی از اسرار شفاف‌ترین انفجار پرتو گاما

دانشمندان برای نخستین بار موفق به رمزگشایی از اسرار شفاف‌ترین «انفجار پرتو گاما» شدند.

برای نخستین بار تیمی از منجمان سراسر جهان به همراه محققان دانشگاه لستر از داده‌های ماهواره‌ها و رصدخانه‌ها برای تشریح شفاف‌ترین «انفجار پرتو گاما» (GRB) بهره بردند.

یک انفجار گامای درخشان غیرمعمول در 27 آوریل 2013 توسط ماهواره‌ Swift رصد شد و تحقیقات جدید نشان می‌دهد این انفجار نتیجه یک انفجار ستاره‌ای بی‌نهایت قدرتمند بوده است.

این جت زمانی شکل گرفت که یک ستاره عظیم برای خلق سیاهچاله‌ای در مرکز آن متلاشی شد.

در نتیجه، موج انفجار موجب گسترش مابقی ستاره به بیرون شد و پوسته‌ای درخشان از پسماندها به عنوان ابرنواختر بی‌نهایت شفاف مشاهده شد.

این رویداد در کهکشانی واقع در نقطه یک چهارم مساحت کیهان رخ داد و گرچه این جرم کیهانی در دوردست قرار داشت، از انفجار پرتو گامای معمول نزدیک‌تر بود.

این رخداد برای اولین بار به منجمان امکان تایید این نکته را داد که یک جرم می‌تواند همزمان یک انفجار پرتو گامای قدرتمند و یک ابرنواختر را تولید کند.

انفجار‌ها و ابرنواخترها، شفاف‌ترین جرم‌های کیهانی به شمار می‌آیند.

پروفسور پاول او برایان از گروه فیزیک و نجوم دانشگاه لستر در این رابطه گفت: ما بطور معمول انفجارهای پرتو گاما را در فاصله دوردستی کشف می‌کنیم؛ این بدین معنا است که آن‌ها اغلب بسیار ضعیف و کم‌نور به نظر می‌رسند.

وی در ادامه اضافه کرد: در حالت جدید انفجار در یک چهارم عرض کیهان رخ داد، بنابراین بسیار شفاف بود. این بار ابرنواختر قدرتمندی تولید شد و این موضوع به همراه انفجار پرتو گامای قدرتمند ثبت نشده بود.

انفجارهای پرتو گاما پدیده‌های نسبتا نادری هستند اما مطالعه رفتار آنها تحت شرایط خاص محققان را قادر به ادامه آزمودن قوانین فیزیک می‌کند.

جزئیات این مطالعه در مجله ساینس منتشر خواهد شد.



اشتراک گذاری در:

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون