*** مقاله جدید "قلهُ اندیشیدنِ عِلم" از سری مطالب "مفاهیم پایه به زبان ساده" به قلم جناب آقای دکتر حسن بلوری از اساتید دانشگاههای برلین آلمان، که طی سالیان اخیر این وبگاه بصورت اختصاصی تقدیم علاقمندان به مطالعه نموده است را در همین وبگاه میتوانید دنبال نمایید. گروه آموزش انجمن نجوم آماتوری ایران ***    
پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403 | 15 شوال 1445 | 25 آوریل 2024
»
»
»
برای قمر جدید سیاره نپتون اسم پیشنهاد بدهید

برای قمر جدید سیاره نپتون اسم پیشنهاد بدهید
چهارشنبه 26 تیر 1392 - 13:25 | شاخه : | نويسنده : محمود حاج‌زمان | 4592 بازدید | 3 دیدگاه
برای قمر جدید سیاره نپتون اسم پیشنهاد بدهید
برای قمر جدید سیاره نپتون اسم پیشنهاد بدهید
روز گذشته ناسا از کشف قمری جدید در مدار سیاره نپتون خبر داد. اکنون مهم‌ترین سوال مطرح این است که نام این قمر جدید چه خواهد شد؟ آیا شما پیشنهادی برای این قمر دارید؟

صبح دیروز، ناسا اعلام کرد که تلسکوپ فضایی هابل قمر جدیدی در منظومه شمسی ما کشف کرده است: قمری کم‌نور با قطر تنها 19 کیلومتر که به دور سیاره نپتون در گردش است. همانند هر موجود تازه متولد شده‌ای، اولین چیزی که این قمر نیاز دارد یک اسم است. اما اخترشناسان چطور تصمیم می‌گیرند که این قمر جدید را چه باید بنامند؟

به گزارش پاپ‌ساینس، در حال حاضر این قمر با برچسب S/2004 N1 علامت خورده است. اگرچه چنین اسمی برای استفاده در گفتگوهای روزمره کمی قلمبه سلمبه است، اما نشان می‌دهد که قمر مذکور، نخستین مورد کشف شده در سال 2004 / 1383 در مدار سیاره نپتون است. اگرچه شناسایی قمر جدید به تازگی انجام شده است، اما کشف این قمر بر اساس عکس‌هایی است که تلسکوپ فضایی هابل بین سال‌های 2004 تا 2009 / 1383 تا 1388 از نپتون گرفته است.

قمر نپتون

اگرچه کاشفان این قمر جدید می‌توانند نامی برای آن پیشنهاد کنند، اما حرف آخر را در این خصوص اتحادیه بین‌المللی نجوم (IAU) خواهد زد. این اتحادیه مشتمل از گروهی از اخترشناس است که نخستین بار در سال 1919 / 1298، و برای نظم بخشیدن به بی‌نظمی‌های ایجاد شده در نامگذاری اجرام کیهانی شکل گرفت. معمولا نام‌هایی که برای قمر سیارات انتخاب می‌شود به نوعی به نام سیاره مادر مربوط می‌شود. برای مثال، نام اقمار مشتری بر اساس خدایان باستانی گذاشته شده است.

همین چند هفته پیش بود که جدیدترین اقمار کشف شده سیاره کوتوله پلوتو نیز نام‌های جدید و رسمی خود را دریافت کردند. این دو قمر که در سال 2011 و 2012 / 1390 و 1391 کشف شده بودند و پیش از این به نام P4 و P5 خوانده می‌شدند، اکنون به نام کربروس و استایکس نامیده می‌شوند؛ نام‌هایی که بر اساس دو پیکره دنیای مردگان در اسطوره‌های یونانی انتخاب شده‌اند.

اتحادیه بین‌المللی نجوم زمانی در فرایند نامگذاری این دو قمر دخالت کرد که بر اساس رای‌گیری‌های عمومی قرار شده بود نام یکی از آنها ولکان گذاشته شود؛ اما این نام با مخالفت IAU روبه‌رو شد. دلیل مخالفت IAU این بود که این نام اشاره به سیاره‌ای داشت که زمانی تصور می‌شد بین خورشید و عطارد وجود دارد. علاوه بر این، این نام با اسطوره‌های دنیای مردگان که خاستگاه پلوتو به شمار می‌آید همخوانی نداشت.
قمر نپتون

قمر S/2004 N1 توسط مارک شوالتر از پروژه SETI کشف شده است؛ اخترشناسی که دو قمر کربروس و استایکس را هم کشف کرده بود و انتخاب نام آنها را به رای‌گیری عمومی گذاشته بود. البته ناسا اعلام نکرده است که چنین فرصتی را برای نامگذاری عمومی قمر جدید فراهم می‌کند یا خیر. تنها چیزی که مشخص است این است که بر اساس عرف معمول، یک تا دو سال طول می‌کشد تا نام مناسبی برای قمر N1 انتخاب شود.

منبع: خبرآنلاین


اشتراک گذاری در:

دیدگاه‌ها

abolfazlgapleh
(مهمان)
چهارشنبه 26 تیر 1392 - 15:36

متیکان
روح ا...
(مهمان)
پنجشنبه 27 تیر 1392 - 11:48

اسم قمر را خلیج فارس بگذارند.چه ایرادی داره.
نرگس
(مهمان)
پنجشنبه 27 تیر 1392 - 13:38

سلام به نظرمن اسمش رو بااستفاده از اولین کلمه ی اسم کاشفاش بزارن تا ازشون اینجوری تقدریی هم شده باشه

بیان دیدگاه

- لطفاً نام و دیدگاه‌ خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- سایت انجمن نجوم آماتوری ایران مجاز به ویرایش ادبی دیدگاه‌ها است.
- دیدگاه‌هایی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی و موارد مغایر با قوانین کشور باشند منتشر نخواهند شد.
- دیدگاه‌ها پس از تأیید منتشر می‌شوند.
نام:(اجباری)
رایانامه:(اجباری)
دیدگاه:

کد امنیتی:
(از چپ به راست)
https://www.instagram.com/iranastronomy/
هم اکنون